Звезди стиже светска титула

421

Један од највећих успеха у клупској историји било је освајање Интерконтиненталног купа 1991. године и након званичног признања светске титуле, клуб са радошћу обавештава јавност да се приступило изради трофеја планетарног шампиона.

Међународна фудбалска федерација донела је пре више од две године, у октобру 2017. одлуку да се сви освајачи некадашњег Интерконтиненталног купа између 1960. и 2004. званично прогласе за прваке света. До 2005. године Интерконтнентални куп играли су шампиони Европе и Јужне Америке, да би се након промене у ово такмичење укључили клубови из целог света.

Црвена звезда је након промене ФИФА тако и званично постала клупски шампион света, и призната нам је титула освојена 1991. године. Чувена црвено-бела генерација до светског трона је дошла победом над екипом Коло Коло са 3:0 у Токију.

Сада је добијена и званична дозвола да се крене са израдом трофеја светског првака по ФИФА лиценци. Клуб је започео израду пехара који ће ускоро красити већ богате витрине нашег музеја на стадиону „Рајко Митић“.

Тим поводом биће организован и низ промотивних акција, а очекује се да пехар стигне до почека нове сезоне. Уједно, то је и најављивано појачање Црвене звезде, које ће свакако бити од велике вредности.

Претходни текстГобељић: Подржите нас на дербију
Следећи текстОдличан одзив давалаца крви