Чукарички – Црвена звезда 3:2

110

Наши фудбалери изгубили су на гостовању Чукаричком резултатом 3:2 (2:2) у 32. колу Суперлиге, односно другој рунди плеј-офа домаћег првенства.

Као према неписаном правилу, слично претходним гостовањима екипи Чукаричког, велики број голова виђен је на Бановом брду и чак четири од пет погодака у првом полувремену. На крају је шампион Србије доживео први овосезонски неуспех у домаћем шампионату.

Први пут је напад црвено-белих, који су на овом мечу били у комплетно црвеној опреми, предводио Алекса Вукановић, и у шестом минуту обавио велики део посла за вођство.

У пријему лопте претрчао је штопера домаћег тима Шапића и са десне стране пронашао Марка Марина коме није било тешко да из петерца са друге стативе затресе мрежу за 1:0.

Чукарички је најчешће нападао преко десног крила, али је наша одбрана успешно решавала све ситуације. Бирманчевић је са дистанце шутирао преко пречке, док је Мудрински са шест-седам метара, на центаршут Луковића са левог бока, послао лопту тик поред ближе стативе.

Шампион Србије знао је да узврати и удвостручио је предност у 19. минуту. Опет је Вукановић нашао своју улогу и опет је побегао Шапићу који га је овај пут оборио са леђа у свом казненом простору, па је судија Стојилковић оправдано показао на белу тачку.

Сигуран извођач пенала био је Ел Фарду Бен, послао је голмана Стевановића у његову десну страну, а лопту са беле тачке рутински у мрежу за 2:0.

Ипак, овај резултат није био дуго на снази, јер је Чукарички само три минута касније преполовио заостатак. Некадашњи Звездин ђак Луковић добро је центрирао са левог крила, а Мудрински, такође бивши нападач црвено-белих, главом са ивице петерца спустио је лопту у доњи десни угао.

На истеку пола сата игре разиграо се наш маестро Марин… Најпре је набацио лопту у казнени простор, Чаушић и Милуновић одиграли су дупли пас у наставку акције уз центаршут нашег везисте до Бена испред кога је опасност отклоњена уз рикошет. Затим је са левог крила пробао на другој стативи да пронађе Бена који је мало закаснио да угрози противника.

У 37. минуту је некадашњи немачки репрезентативац и сам опробао ударац на додавање Иванића, и са дистанце тукао мало изнад пречке. Неколико секунди касније било је 2:2 пошто се Лука Стојановић наместио и са 20 метара неодбрањиво шутирао у горњи десни угао, а Борјан ништа није могао да учини.

До одласка на предах Марин је још једном запретио и центрирао после корнера до Милуновића чији је ударац главом испред саме гол-линије зауставио Ковач.

Доста мање узбуђења било је у наставку и уводни тренуци другог полувремена протицали су у прилично спором ритму. Пробао је Бен са дистанце, али је голман Стевановић био добро постављен, док је Јованчић после корнера непрецизно шутирао главом.

Ни покушај Чаушића није уродио плодом јер је био изблокиран, а Чукарички је у 67. минуту дошао до великог преокрета. Доцић је извео прекид са десне стране до Мудринског који је био највиши у скоку и главом се други пут уписао у стрелце на овој утакмици.

Испоставило се да се тако побринуо и да цео плен остане на Бановом брду, док је Звезда доживела први првенствени пораз још од октобра 2017. године.

Чукарички – Црвена звезда 3:2 (2:2)

Стадион: ФК Чукарички. Гледалаца: 3.000. Судија: Игор Стојилковић. Стрелци: Мудрински у 22′ и 67′, Стојановић у 38′ (Чукарички); Марин у 6′ и Бен у 19′(пен) (Црвена звезда). Жути картони: Стојановић, Ковач, М. Стевановић (Чукарички); Јованчић (Црвена звезда).

Чукарички: Н. Стевановић, М. Стевановић, Пушкарић, Шапић, Богосавац, Доцић, Луковић (од 83′ Шарић), Ковач (од 76′ Копитовић), Стојановић, Бирманчевић, Мудрински (од 71′ Тедић).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Савић, Милуновић, Стојковић, Чаушић (од 86′ Вулић), Јованчић, Бен (од 63′ Симић), Марин, Иванић, Вукановић (од 77′ Јирка).

Претходни текстОмладинци празних шака у градском дербију
Следећи текстМилојевић: Идемо даље