Црвено-беле одбраниле шампионску титулу!

226

Звездина доминација се наставља! Кошаркашице Црвене звезде Комбанк одбраниле су титулу шампиона Србије након што су славиле и у трећој утакмици финалне серије плеј-офа против новосадске екипе 021 у Железнику 69-49 (24-16, 24-7, 11-16, 10-10) и максималним резултатом у серији стигле до 31. националне титуле!

Нове-старе шампионке су у дворани „ФМП арена“ у Железнику, одбраниле трон, овериле освајање дупле круне и још једном потврдиле звање нашег најтрофејнијег тима у историји домаће женске кошарке.

Црвено-беле су одиграле најбољу утакмицу у плеј-офу, када је било најпотребније. Од самог старта су биле убедљиве, сигурне и одлучне да се домогну новог трофеја у трећој утакмици. Ни у једном тренутку није било неизвесности, па се шампионско славље наслућивало.

Утакмицу је тројком отворила Милина Мишељић, гошће имале једино изједначење на мечу у 2.минуту (4-4), а затим је уследила серија Мине Ђорђевић од осам узастопних поена, уз две тројке, коју је потврдила Снежана Богићевић за прву двоцифрену предносту у 6.минуту, 17-6. Звезда је контролисала предност до краја првих десет минута, као и у наставку сусрета, 24-16.

У другој четвртини је практично нови-стари шампион Србије оверио победу и најавио 31. шампионску титулу. Много енергије, уз чврсту одбрану, донели су поене у транзицији, а прецизне ван линије 6,75 биле су Мишељић и Богићевић, па су црвено-беле на одмор између два полувремена отишле са убедљивих плус 25 поена разлике, 48-23.

У наставку су играчице 021 заиграле на све или ништа, растерећеније, али и борбеније, међутим, резултатски без већег успеха. Трећу деоницу су отвориле поенима Тамара Јокић на једној и Невена Наумчев на другој страни, за максималну предност Звезде од 26 поена предности, (51-25). Опачић и Јокић поново су узвратиле истом мером (51-31, 25. минут), Звезда је у финишу трећег периода мало и посустала, што су Новосађанке на моменте користиле да донекле поправе утисак на терену и смање минус серијом 12-0 (51-37, 28. минут). Ипак, одмах су црвено-беле девојке узвратиле агресивном одбраном и серијом атрактивних поена Мишељићеве и Катанићеве (59-39, 30. минут).

Последња четвртина није донела промене ни у резултату, ни у стању на паркету. Новосађанке су се трудиле да се домогну што часнијег пораза, али шампион Србије је био неумољив и сачувао је 20 поена предности за коначних 69-49. До краја утакмице тренери оба тима су настојали да дају шансу што већем броју играчица, које су се својски трудиле да оправдају реноме финала.

На крају потпуно заслужено убедљиво славље младих кошаркашица Црвене звезде, којима је ово трећа шампионска титула заредом.

Најефикаснија играчица сусрета и финалне серије је Снежана Богићевић са 24 поена. МВП финала плеј-офа је Мина Ђорђевић, која је убацила 12 поена и ухватила 20 лопти за пето дабл-дабл остварење у низу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 6 (2ск 1ас 1укл), Чубра, Тешић, Богићевић 24 (4ск 2ас 1укл), Зукановић, А.Катанић 7 (5ск 6ас 3укл), И.Катанић (5ск 4ас 2укл), Дешић, Бојовић 7 (8ск 2блк), Ђорђевић 12 (20ск 3ас 1укл), Мишељић 13 (7ск 3ас), Вуловић.

31. шампионску титулу у историји клуба освојили су капитен Александра Катанић, Невена Наумчев, Тамара Чубра, Нина Тешић, Кристина Топузовић, Снежана Богићевић, Маријана Зукановић, Ивана Катанић, Катарина Дешић, Марија Ристић, Милица Бојовић, Николина Деурић, Милица Матић, Мина Ђорђевић, Милина Мишељић, Марта Вуловић и Ђурђина Ђокић.

Тренер црвено-белих дама, Драган Вуковић, није крио емоције после освајања још једног трофеја у низу.

Испунили смо зацртани циљ ове сезоне: освојили смо дуплу круну, оставили врло добар утисак у јакој регионалној лиги, с обзиром да имамо веома млад тим. Честитам екипи освајање титуле и убедљиву победу у трећем сусрету. Нисмо очекивали овако висок тријумф, свака част девојкама. Ову победу посвећујем покојној Драгани Вуковић. Она је била мој правац и моја снага.

Најкориснија играчица финала плеј-офа, Мина Ђорђевић, у тренуцима великог славља је истакла да је МВП признање заслуга целог тима.

Веома сам срећна што смо освојиле дуплу круну. Имале смо одличну сезону. Ово је још један велики успех нашег младог тима. Финална серија, иако завршена са 3:0 у нашу корист, није била тако лака како можда изгледа. На прве две утакмице смо се прилично намучиле, али смо у трећој преломиле иаугравши нашу препознатљиву игру. Што се мог МВП трофеја тиче, заиста није фраза ако кажем да је та награда заслуга саиграчица.

Пре почетка трећег финалног сусрета, који је пратио и Предраг Даниловић, председник КСС, обављена је церемонија награђивања екипа финалиста. Кошаркашки савез Србије је наградио два најбоља овосезонска тима донацијом спортске опреме. Представницима клубова Црвена звезда Комбанк и 021 пригодне поклоне је уручио Душан Пројовић, потпредседник КСС.

По завршетку великог финала најпре су додељене појединачне награде најуспешнијим играчицама финалне серије.

Најбољем стрелцу, Снежани Богићевић из ККЖ Црвена звезда Комбанк (55 постигнутих поена) и најуспешнијој играчици финалне серије, Мини Ђорђевић из ККЖ Црвена звезда Комбанк (88 индексних поена), плакете је предао Бојан Поповић, комесар Прве женске лиге Србије.

Сребрне медаље новосадском тиму 021 и златне медаље првотимкама и стручном штабу ККЖ Црвена звезда Комбанк поделили су Ана Јоковић и Душан Пројовић, потпредседници КСС.

Новом – старом шампиону државе пехар у трајно власништво, доделио је Душан Пројовић, потпредседник КСС.

Велики прелазни трофеј и ваучер у вредности од 250.000 динара капитену шампионског тима, Александри Катанић, предала је Ана Јоковић, потпредседник КСС.

Претходни текстУлазнице за дерби у продаји
Следећи текстТри изазова за Звездине бисере