Куп: Црвена звезда – Младост 4:1

85

Наши фудбалери савладали су Младост резултатом 4:1 (1:0) у првом сусрету полуфинала Купа Србије на стадиону „Рајко Митић“. Реванш је 15. маја у Лучанима.

Још једна сјајна партија црвено-белих украшена је убедљивим тријумфом на Маракани, па нас још корак дели до финала!

Шеф стручног штаба Владан Милојевић определио се да први од два чина борбе за финале почну Борјан, Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић, Чаушич, Бен, Вулић, Марин, Павков и Јовељић.

Млади голгетер био је врло расположен, па се и побринуо за вођство, а стрелци за шампиона Србије након изједначења били су Милуновић и Павков, и то у размаку од три минута, те резервиста Иванић.

Тако је Звезда стекла лепу предност пред реванш полуфинала у Лучанима који је заказан за 15. мај и наставила борбу за дуплу круну!

Уводни тренуци протекли су без већих узбуђења, ударце са дистанце опробали Вулић и Чаушић, али је Зечевић, голман Младост, у оба наврата добро интервенисао.

До предности смо стигли већ у 12. минуту када је Павков после аута одиграо до Јовељића, а талентовани нападач је соло продором ушао у казнени простор са левог крила и рутински затресао мрежу за 1:0.

Чаушић је добро контролисао средину терена и у неколико наврата је пресекао противничка додавања, док су у офанзиви истакао расположени штопер Милуновић са неколико врло добрих излета на противничку половину.

Најпре је одлично центрирао право до Бена који је у паду послао лопту мало поред десне стативе. Затим је одиграо и дупли пас са Павковим који му је петом проследио лопту, а као епилог су уследила два добра покушаја Бабића после корнера.

До одласка на предах узвратила је Младост са две добре прилике, и у оба наврата смо са гол-линије склонили лопту, прво Гобељић, па Милуновић. У смирај првог полувремена су пробали Јовељић и Чаушић, и њихови ударци су дистанце завршили су изнад пречке.

Иако је Младост боље кренула у наставку, мало је требало нашим фудбалерима да одговоре – и то убедљиво. Чекали су Лучанци шансу из контре и управо је из једног таквог напада, уз неспоразум наших штопера, Димић успео да изједначи резултат после само осам минута игре у другом полувремену.

Али, врло кратко је на семафору писало 1:1, јер су у само три минута две лопте завршили иза леђа голмана Зечевића. У 57. је Марин идеално извео прекид искоса са десне стране на другу стативу, где је највиши у скоку био Милуновић и главом проследио лопту у мрежу за ново вођство!

Распламсала се борба током које је Чаушић добро прошао и Јовељић искоса са леве стране погодио ближу стативу. То је био увод у 3:1 – додали су гас црвено-бели, па је Бен са левог крила пронашао Павкова који се добро снашао и уписао у стрелце са друге стативе тачно на истеку сат времена утакмице!

Нападала је Звезда и даље са свих страна, Марин је добро центрирао до Павкова и наш центарфор је главом пробао да дође до другог поготка на мечу, али га је голман Зечевић одличном одбраном спречио у тој намери.

До краја је Милојевић направио све три измене и већ прва је донела промену резултата. Вулић је у 64. минуту уступио место на терену Мирку Иванићу коме четири минута касније није било тешко да одбијену лопту после снажног пута Павкова проследи у мрежу за коначних 4:1.

На терену су се нашли и Вукановић и Симић уместо Павкова и Марина, а црвено-бели су уз мирнији ритам у самој завршници задржали три гола предности у борби за финале Купа пред реванш у Лучанима!

Црвена звезда – Младост 4:1 (1:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 3.183. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Стрелци: Јовељић у 12′, Милуновић у 57′, Павков у 60′ и Иванић у 68′ (Црвена звезда); Димић у 53′ (Младост). Жути картони: П. Јовановић (Младост)

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић, Чаушич, Бен, Вулић (од 64′ Иванић), Марин (од 77′ Симић), Павков (од 73′ Вукановић), Јовељић

Младост Лучани: Зечевић, Пешић (од 67′ П. Јовановић), Милошевић, Шатара, Синђић, Јевремовић, Ристић, Маркоски (од 80’Селенић), Павловић (од 46′ Тешић), Димић, Л. Јовановић.

Претходни текстУ Подгорици као да је 0-0
Следећи текстЈанковић: Корак ка финалу