Милица Николић бронзана у Анталији

61

Такмичари Џудо клуба Црвена звезда обрадовали су нас на још једном важном међународном такмичењу, Гран прију у Анталији.

Милица Николић освојила је бронзану медаљу, Андреа Стојадинов је остварила пласман на седмо место, док је Страхиња Бунчић још једном показао да од њега можемо очекивати резултате вредне сваке пажње.

Милица Николић (до 48 кг) освојила је бронзу и важне бодове за ОИ на Гран прију у Анталији. У одлучујућој борби за медаљу Николићева је како и доликује, врхунски решила одличну џудисткињу Марушу Штангар. Мудром тактиком још једном је успела да забележи победу у дуелу са Словенком. Непун минут пре истицања регуларна четири минута борбе Николићева је направила захват за вазари (1:0) и потом предност сачувала пред налетима ривалке и заслужено се нашла на победничком подијуму.

Све долази на своје, задовољна сам у сваком случају. Радила сам стандардно, коректно, али још увек то није било на највишем нивоу, како сам навикла да радим. Све у свему, значили су ми неки утисци из полуфиналне борбе против Монголке Галбадрах. Сигурна сам да ће се све то наплатити тамо где буде требало – рекла је Милица Николић по освајању бронзане медаље.

Трофејна такмичарка Црвене звезде још једном је потврдила класу са чим се слаже и популарни „Доктор”, тренер Милице Николић Љубиша Мајов.

Милица је феноменално одрадила турнир и заслужено стигла до бронзане медаље. Све иде по плану у тренажном процесу. Урадићемо све да буде најбоља кад је најважније. После Анталије настављамо припреме у Источном Сарајеву, а једно време ћемо провести и на олимпијским планинама на Јахорини – рекао је Љубиша Мајдов, прошле године најбољи тренер Старог континента, проглашен од званичника Европске џудо федерације.

Андреа Стојадинов (до 48 кг) остварила је пласман на седмо место. Она је у репесажу поражена од Словенке Штангар захватом за ипон (2:03).

Бунчић је на старту победио Украјинца Богдана Иадова, а потом је поражен од Нихата Шихализадеа из Азербејџана чиме је завршио такмичење.

Од наших Звездаша у наредном периоду тек очекујемо резултате вредне сваке пажње.

Претходни текстПавков: Подржите нас у недељу против Пролетера
Следећи текстЗвезда ТВ – Првенац