Бачка – Црвена звезда 1:3

196

Наши фудбалери уписали су и 55. узастопну утакмицу без пораза у домаћем првенству, јер су као гости резултатом 3:1 савладали Бачку у 29. колу Суперлиге. Стрелци за црвено-беле били су Павков, Савић, коме је то био први гол у Звездином дресу, и Стојковић.

Одлична утакмица виђена је у Бачкој Паланци, чак три поготка већ у првих 15 минута, велики број шанси шампиона Србије и првенац Вујадина Савића у црвено-белом дресу!

Високи штопер и капитен сигурно ће дуго памтити овај 3. април, а поред тога што је затресао мрежу у одличној атмосфери, сва три бода стигла су на Маракану са последњег гостовања пред плеј-оф.

Шеф Владан Милојевић је одлучио да стартну поставу на стадиону „Славко Малетин Вава“ чине Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Чаушић, Јованчић, Бен, Иванић, Симић и Павков. И од самог старта су његови изабраници кренули са офанзивом која је готово непрекидно трајала у првом полувремену.

Са свих страна су Звездини фудбалери опседали домаћу одбрану на крилима сјајне подршке Делија са трибина, што је крунисано већ у седмом минуту.
Симић је одличн центрирао, Бенов ударац главом одбранио је голман Зоговић, али се лопта од Бена одбила до Милана Павкова коме није било тешко да постигне 10. првенствени гол ове сезоне.

Није дуго писало 0:1 на семафору, јер је 11. минуту био резервисан за тренутак неописиве среће Вујадина Савића. Бен је са левог крила убацио лопту пред петерац домаћина, одбрана Бачке је заказала и Савић је брзо прихватио лопту коју је одмах закуцао у мрежу. Коначно је високи штопер дочекао првенац у дресу вољеног клуба.

Динамична утакмица донела је и смањење вођства црвено-белих, јер је Радовић у 15. минуту на додавање Гаврића успео да смањи на 2:1.

Наставила је Звезда са нападима и могла је до одмора да стекне и убедљивију предност. Бенов покушај из добре позиције био је изблокиран, док је Иванићев „пројектил“ са око 18 метара Зоговић одбранио крајњим напором. После корнера је пробао и Родић, али му је ударац главом на гол-линији зауставио Радиновић.

Ређали су се ударцим наших фудбалера… Бен је шутирао преко гола са дистанце, а Иванић је искоса са леве стране опет ставио голмана Бачке на муке после дуплог паса са Симићем. У самом финишу првог дела истакао се и Борјан парадом приликом покушаја Жарковића главом после прекида.

И у наставку су црвено-бели нападали решени да што више пута затресу противничку мрежу. Тежиште игре најчешће је било на половини Бачке, па је тако Иванић већ после 200 секунди у другом полувремену натерао Зоговића на нову интервенцију.

Затим је Родић са левог крила погодио спољни део мреже на додавање Симића, док је Павков био мало непрецизан приликом додавања Иванића у 57. минуту.

Ипак, четири минута касније стигли смо до 3:1 – Марин је, недуго пошто је заменио Симића, идеално из прве проиграо Стојковића и популарни Жуле је искоса са десне стране сјајно погодио супротан угао у малу мрежу.

Тиме је питање победника било решено и ушло се у мирнију завршницу утакмице, пре које је Павков имао још два добра покушаја пре него што је место на терену уступио Боаћију. Шансу је добио и Вукановић уместо Бена и управо су последња двојица резервиста покушала пред крај да промене резултат.

Остало је 3:1 за шампиона Србије у Бачкој Паланци, чиме је фантастична серија продужена на 55 утакмица без пораза у домаћем првенству.

Бачка – Црвена звезда 1:3 (1:2)

Стадион: Славко Малетин Вава. Гледалаца: 5.500. Судија: Драган Чоловић. Стрелци: Радовић у 15′ (Бачка); Павков у 7′, Савић у 11′ и Стојковић у 61′ (Црвена звезда). Жути картони: Зоговић, Гаврић, Илић, Јовановић (Бачка); Стојковић, Јованчић, Бабић (Црвена звезда)

Бачка: Зоговић, Јовановић, Илић, Жарковић, Гојковић, Пантић, Бјелош, Радиновић (од 85′ Балабановић), Томић, Радовић, Гаврић (од 72′ Мићић).

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Чаушић, Јованчић, Бен (од 71′ Вукановић), Иванић, Симић (од 59′ Марин), Павков (од 80′ Боаћи).

Претходни текстПрвенци украсили убедљиву победу
Следећи текстМилојевић: Ушли смо у меч како треба