Себићу сребро са репрезентацијом Србије на ЕП

56

Стрелац Црвене звезде Миленко Себић освојио је са мушком репрезентацијом Србије ваздушном пушком сребрну медаљу у екипном такмичењу последњег дана Европског првенства у Осијеку.

Сем мушког тима пушком, међу четири најбоља је ушао и српски састав пиштољем, који је заузео четврто место.

Екипа пушком Милутин Стефановић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић је у полуфиналу, после великог преокрета савладала Мађарску, а у финалу је изгубила од Русије.

У полуфиналу, Мађарска је била боља у прве три серије и повела са 6:0 (бољи тим после сваке серије добија два бода). Србија је изједначила на 6:6. Међутим, уследио је нови низ Мађара, фаворита у овом мечу. Повели су са 12:6 и дошли на домак финала, јер у полуфиналу побеђује тим који први скупи 13 поена. Србија је имала снаге за преокрет, наши стрелци су надмашили изузетно јак мађарски тим (Шиди, Пени, Шомођи) у четири узастопне серије и остварили победу од 14:12. У одлучујућој, 13. серији, Србија је добила два бода захваљујући само за 0,1 круг бољим резултатом од Мађара.

Србија и Русија, су у почетку финала водиле изједначену борбу. У скоро свакој серији минималне разлике су одлучивале коме ће припасти два бода. У завршници Русија, коју је предводио европски појединачни и шампион Старог континента у миксу Владимир Маслењиков (у тиму су гађали и Дријагин и Панченко) се одвојила. Руси су славили са 17:5 (финални меч се завршава када нека од екипа скупи 16 поена).

Прошле године екипа Србије је била четврта, а 2017. је освојила бронзу. Одличје у Осијеку је један од највећих успеха српског сениорског тима пушком у последњих десетак година.

Спортско друштво Црвена звезда честита Миленку Себићу и репрезентацији Србије на остварном успеху.

Претходни текстЗвезда ТВ – Непобедиви
Следећи текстПротив Мачве у 19 часова