Звездине наде одбраниле Мини куп

86

Пионирке ККЖ Црвена звезда Комбанк одбраниле су пехар Беобаскет Мини купа победом над домаћином турнира ЖКК Лозница у дворани „Лагатор“, убедљивим резултатом 70-49.

Као и протекле године, након освајања традиционалног турнира за 8.март, Звездине девојчице су одбраниле трофеј освојен у Бањи Ковиљачи, у увертити финала Купа Милана Циге Васојевића.

И поред доста грешака генерација коју предводи Ружица Карић боље је ушла у меч и после два минута повела 6-1. Црвено-беле су из чврсте одбране добро отварале контранападе и наставиле да увећавају предност, која је на крају прве четвртине била двоцифрена, 18-6.

У другој четвртини се ништа није променило, пионирке шампиона Србије су и даље биле много боље и ефикасније од вршњакиња из Лознице, које су покушавале да ухвате прикључак. Ипак, имале су доста неискоришћених напада, што је било кажњавано, па је Звезда на полувремену водила 32-17.

И у другом полувремену најбољи, најмлађи, пионирски колектив СД Црвена звезда наставио је у истом ритму, па је предност расла (48-25, 27. минут), контролисале су и ситуацију на паркету и у скоку (укупно чак 66 скокова), биле рационалније у нападу, и на крају треће деонице на семафору је резултат износио максималних 54-27.

У последњој четрвтини предност је расла до максималних 33 поена разлике у 36.минуту, 64-31. До краја меча, изабранице тренера Ружице Карић рутински су завршиле посао и одбраниле Беобаскет мини куп, уз коначан резултат 70-49.

Најефикаснија је била Дуња Зечевић са дабл-дабл учинком – 16 поена и 11 скокова, а пратила је Марија Авлијаш, такође дабл-дабл – 13 поена, уз 11 скокова. Двоцифрена је била и Симона Матић са 10 поена.

У полувремену сениорског финала, додељене су награде за Беобаскет мини куп. Најбоља играчица финалне утакмице је Марија Авлијаш, чланица Црвене звезде Комбанк, а награду јој је уручила Биљана Биба Мајсторовић, бивша репрезентативка Југославије.

Златне медаље победницама Беобаскет мини купа 2019, пиониркама Црвене звезде Комбанк, уручили су бивша репрезентативка Југославије и легенда Црвене звезде, Јасна Блажић Милосављевић и заменик директора установе „Лагатор“ Борис Кaрајчић. Пехар за прво место црвено-белим девојчицама доделила је Јасна Блажић Милосављевић.

Претходни текстЈовељић: Победа за шефов јубилеј
Следећи текстКуп је наш!