Страхиња Јованчевић освојио бронзу на ЕП у Глазгову!

183

Страхиња Јованчевић је освојио бронзану медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову скок од 8,03м!

После 39 година и легендарног Ненада Стекића, Србија има медаљу са ЕП у атлетици у дисциплини скок у даљ! Невероватан успех нашех Страхиње који је поставио и нови национални рекорд! Претходни рекорд у власништву Даниела Јахића био је стар 20 година (8,02м).

Страхиња је имао сјајну серију скокова, чак пет исправних и само један преступ. Иако је његов резултат био осми у финалу, он је успео да надмаши себе и скочи до европске бронзе. Скокови по серијама: 7.79м, 7.76м, 7.66м, X, 8.03м, 7.75м.

Већ након прве серије, Страхиња је обезбедио своје место у борби за медаљу. Пред пету серију, када је скочио најдаље, он је спао на пету позицију, што му је дало додатни ветар у леђа да скочи што даље. И у томе је успео. Летео је до новог државног рекорда и прве медаље за Србију на овом шампионату.

Заиста се осећам пресрећно. Не знам ни шта бих рекао… осим да сам свих ових година јако пуно веровао у себе, и ето, коначно се труд исплатио. Моје време тек сад долази и тек ћу правити велике ствари – рекао је Страхиња.

Прво место заузео је Тентоглу Милтиадис из Грчке резултатом 8.38м, док је трећи био Нилсон Монтлер Тобијас из Шведске са 8.17м.

Претходни текстПрви пораз у домаћем првенству
Следећи текстЗвездини сениори вицешампионски на Првенству Србије