Милојевић: Жестоко смо оштећени

145

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић сматра да је његова екипа оштећена у 159. вечитом дербију.

Шампион Србије ремизирао је 1:1 на свом терену са Партизаном у оквиру 24. кола Суперлиге. Стрелац гола за црвено-беле био је Милан Павков у 74. минуту, али је у 23. при резултату 0:0 поништен чист погодак Бена, јер су судије сигнализирале офсајд, иако је наш крилни нападач био у дозвољеној позицији.

Шта су били кључни моменти? Дерби је креиран у атмосфери како је један клуб оштећен константно, а сада сте видели ситуацију у 23. минуту и регуларан, чист гол. Онда ће неко рећи „Идемо даље“, „Ви сте Звезда“… Мислим да је и ова друга ситуација јако сумњива, да не кажем да је њихов погодак буквално из офсајда. Пробали смо нешто да променимо на полувремену, није ни играчима било баш свеједно, одмах смо имали информацију на клупи да је гол Бена био регуларан. И да је признат био би онда сасвим другачији ток утакмице. Неко ће рећи да је то алиби, а имали смо и лактање Николића директно у врат – рекао је Милојевић.

Тренер Звезде наставио је у даху:

Неко ће рећи како сутра идемо даље. Не желим да причам. Дуго сам овде, опет долазимо до тога како је неко мезимица, а ми ћутимо и радимо, тако ћемо се и понашати. Рекао сам шта је било пре две године, ово је тајванска канаста. Чињеница је да смо жестоко оштећени што су велике ствари за једну овакву утакмицу. То је мој утисак.

Милојевић се још једном осврнуо на ток дербија.

Имамо више од 30 квалитетних играча, а имали смо и дерби пун тензија и набоја. То је сасвим другачија утакмица. Шта се очекује, да имамо посебно 90 одсто? Партизан је добра екипа и ти момци се боре. Причамо директно, имали смо гол у 23. минуту и онда можемо да причамо. Зашто не причамо о једној ситуацији? Шта се очекује, како да Звезда игра? Задовољан сам игром.

Тренер црвено-белих је нагласио како у дербију често нема прегршт лепих потеза, као и то да одлучују ситнице.

Када се уђе у дерби, понесе и атмосфера, не може све да се предвиди. Имате искусне играче на обе стране који можда не донесу шта треба, а дебитанти можда буду феноменални. Дерби је посебан. Ми смо бодовно где јесмо, Партизан је ту где јесте, а дерби није дуго био играчки леп. Знате добро шта је и шта се причало, те биће толико или биће овако, сад ће Звезда дати толико голова Партизану. Хипотетчки је постављена калкукација како је неко јачи. Играле су две квалитетне екипе из врха табеле, детаљи апсолутно одлучују, да ли ћеш се оклизнути… Уђе и нервоза после неке грешке, фудбал је то, а после се тешко вратите – закључио је Милојевић.

Претходни текстЈованчић: Вратили се у другом полувремену
Следећи текстМркела: Да је правде, Звезда би победила