Додај и одмах нађи нову позицију

67

Сунчано време и чак 16 степени било је овог јутра у Анталији, и врло пријатно време сачекало је црвено-беле на првом од два планирана данашња тренинга.

Пуном паром радио је шампион Србије дан уочи меча са Лудогорецом (субота, 15:00), који ћете моћи да пратите у директном преносу на нашем Јутјуб каналу.

Загревање је протекло у стандардном ритму и у раду са гуменим тракама за разгибавање, као и у истрчавању краћих деоница у серијама.

Затим се прешло на игру поседа уз ограничен број додира с лоптом, са акцентом на координацију и развој хитрине.

Играло се шест на шест уз помоћ по четири џокера у високом интензитету, а задатак је био да се тражи што боље позиционирање и брзе реакције, односно да се траже углови за заузимање положаја на терену. Поента је да се после предате лопте не остаје у месту, већ да се даљим кретање омогући креирање простора.
Фудбалским речником: пас-нова позиција.

После тога на ред је дошла игра пет на пет, такође са џокерима са стране, на два гола који су били постављени на ограниченом простору између центра терена и казненог простора. Циљ је био кретање лопте и по ширини и по дубини, а у овој вежби гол је морао да се постигне ударцем из прве. Тиме се стиче навика да играчи што пре упуте шут ка голу.

На крају тренинга које је трајао више од 100 минута играчи су били подељени у две групе зарад уигравања по линијама. Једна је под надзором помоћног тренера Милана Косановића радила одбрану од центаршута, као и постављање дефанзиваца приликом прекида у фази напада.

Са друге стране, шеф Владан Милојевић је усмеравао офанзивце. Они су између замишљених ривала тражили простор за одлагање лопте и проигравање саиграча, односно за завршницу са ивице казненог простора.

И тренинг наших голмана био је врло садржајан. Тренер Душан Гашић је својим пуленима поставио занимљиве вежбе које укључују различите лопте, па и оне које се разликују и по величини и по облику.

Фудбалери Црвене звезде са радом у комплексу хотела „Регнум“ настављају од 14:30, односно 16:30 по локалном времену.

Претходни текстЈедна лопта одлучила победника у Подгорици
Следећи текстЗвезда против Спартака и Јединства на старту Мини лиге