Голмани тресли мрежу

58

Дан после утакмице са Аустријом (3:0) и треће победе на зимским припремама, наши фудбалери имали су један тренинг и били су подељени у две групе.

Играчи Црвене звезде који су највише провели на терену у дуелу са тимом из Беча имали су тренинг у теретани заједно са кондиционим тренером Иваном Вучетићем.

Са друге стране, друга, бројнија група која је одиграла 45 минута и мање, испраћена кишом изашла је на терен фудбалског комплекса хотела „Регнум“, али време за рад и није било толико лоше јер су падавине престале.

Загревање се састојало од трчања око терена и потом пас игре уз замену места, а шеф стручног штаба Владан Милојевић радио је са изабраницима у три фазе.

За то време је и тренинг голмана био врло интересантан. Црвено-бели чувари мреже су под командом тренера Душана Гашића имали задатак да шутем из прве погоде гол за мали фудбал бочно постављен, најпре са једне, потом и са друге стране.

Тако су вежбали и брзину реакције и прецизност, уз њихове одређене вежбе хватања лопте, али је било занимљиво видети и како наши голмани тресу мрежу.

Што се тиче фудбалера, њихова прва фаза се односила на неизбежну шеву, док је друга подразумевала посед лопте по дубини, на којој се највише инсистира током припрема, и на Кипру, и у Турској. Играчи су уз помоћ џокера имали задатак да размене три-четири додавања.

У трећој фази акценат је био у игри „пет на пет“ на два гола, такође уз ограничен број додира и инсистирању да лопта иде по дубини. Циљ свих вежби је једноставно да се брзим акцијама стигне до противничког гола.

Претходни текстКарте за Олимпију и Уникаху у продаји
Следећи текстКРК – Звезда стартује против Динамика