Рад на детаљима и ефикаснијој завршници

35

Наши фудбалери наставили су са радом на зимским припремама у Анталији и у уторак су имали један тренинг.

Дан после прве контролне утакмице у Турској и победе над Нордхаузеном (2:0), црвено-бели су са радом почели нешто после 15 часова и на терену су провели мало више од сат времена.

Оно што је приметно је то да су тренинзи врло разноврсни и занимљиви на припремама, а после загревања и већ стандардне шеве, играчи су били подељени у групе и акценат је био на детаљима уоченим после анализе меча са немачким нижелигашем.

Радило се на тачно одређеним детаљима који се понављају како би се побољшала игра шампиона Србије. Прва група играча је са шефом стручног штаба Владаном Милојевићем радила вежбе које повезују дефанзивце и централне везисте, односно одређене реакције, ситуације уласка у игру и приликом циркулацији лопте против формације 4-4-2.

За то време су офанзивци вежбали завршницу под командом помоћног тренера Милана Косановића, јер је стручни штаб приметио да бројне створене шансе нису реализоване адекватно, односно нису претворене у голове иако је било доста прилика, поготово оних које могу да се реше ударцима из прве.

Због тога реакција нападача треба да буде бржа, па су најпре заобилазили замишљене ривале са циљем да затресу мрежу са ивице казненог простора и у тим улогама су се мењали они који су према позицији задужени за поготке у црвено-белом дресу.

План стручног штаба је рад на тачно одређеним детаљима у што већој мери током друге фазе припрема и до краја боравка у Анталији како би се уочене грешке свеле на минимум.

Претходни текстЗвездин камп и у Москви
Следећи текстЦрвена звезда победник 8.Меморијалног турнира „Гужва Јевремовић“