Хајдин: Милијаш као мотивација

53

Наши фудбалери остварили су две победе у прве две контролне утакмице на зимским припремама, а стрелац против оба ривала једино је био Стефан Хајдин.

Дефанзивац рођен 1994. године, који подједнако добро покрива обе стране, одиграо је по полувреме и у Пафосу, и у првом тесту у Анталији. У тријумфу над кипарским Акритасом (8:1) постигао је пети погодак, док је у Турској довео Црвену звезду у вођство против немачког Нордхаузена који је савладан резултатом 2:0.

Утакмица је прошла сасвим коректно, у првом полувремену имали смо доста шанси, често сам пробијао и ишао напред. У том трећем минуту лепо сам испратио акцију и затресао мрежу. После смо све време нападали, они су имали једну озбиљну шансу када се нисам споразумео са Борјаном, али нисмо били кажњени. У другом полувремену је играло других 11 играча, обавили смо посао сви максимално колико је могуће поред присутног умора. Голман Поповић се баш истакао у другом делу, сјајно је бранио – рекао је Хајдин.

Занимљиво да се са обе ноге служи готово идентично, па је сада најчешће десни бек, иако је претходно чешће покривао леву страну одбране.

Искрено, више ми је раније одговарало да играм левог бека, сада сам сплетом околности више десно, јер је Жуле Стојковић на штоперу и одлично покрива и ту позицију. Било ми је на почетку мало чудно на десној страни, али исто играм са обе ноге, временом сам се навикао и сада ми је свеједно да ли сам леви бек или десни.

Хајдин је открио и малу увертиру пред водећи погодак у првом од пет контролних мечева у Турској.

На загревању сам шутнуо два пута левом ногом тик поред пречке и десном једном исто, па се Марин нашалио: „Шта је, Хајдин, не можеш ни левом ни десном“. Рекао сам му да не знам шта се дешава и да ми је мало пало самопоуздање, па смо се смејали. Бодрио ме је и онда сам када је Бен пао очекивао пенал, али нисам стао ни у једном тренутку, наставио сам, испратио акцију, у правом моменту „отворио“ ногу и погодио даљи угао. Леп је осећај постићи гол.

Тихи дефанзивац је истакао и ко га је посебно одушевио игром и приступом.

Одушевио ме је Ненад Милијаш. Са толико година стално је уклизавао против Нордхаузена, нисам још то видео од њега. Бори се као да има 20 година, мени је то, искрено, велика мотивација када њега видим таквог. Клинци у Србији немају мотивацију као тинејџери и онда видиш једног Ненада Милијаша који је направио страшну каријеру, вратио се у Звезду и хоће да одигра још једну сезону, а на припремама се бори као да је Лига шампиона у питању.

Први део зимских припрема је иза црвено-белих, долазак у Анталију донео је и лепши период за фудбалере, јер их чекају још четири утакмице.

Осећамо се мало тешко сви. Дошли смо прво са кипарских 15 степени у Београд на нула степени, радили смо на другачијим теренима, мало смо и упаљени, али смо свесни да је то све саставни део припрема. Сада иду утакмице што је нама играчима најлепши део, јер највише волимо да играмо и да се такмичимо. Долазе и озбиљнији ривали, прво Аустрија из Беча у среду, те Работнички, Лудогорец и Марибор који су били учесници Лиге шампиона. Знамо да ћемо да се „кидамо“ за победе, за голове, асистенције, одбране и онда после меча имамо лакши тренинг и радимо на детаљима. Мислим да ће нам пролетети ови дани до краја припрема – завршио је Хајдин.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Љубомир Георгијевић (1936-2019)
Следећи текстЗвездин камп и у Москви