Милојевић: Радују шансе и посвећеност

36

Фудбалери Црвене звезде забележили су победу у првој провери на припремама у Турској. Изабраници Владана Милојевића били су бољи резултатом 2:0 од екипе Вакер Нордхаузена.

Јако је битно што смо победили, али сигурно нам то није била примарна ствар у овој пријатељској утакмици. Желим да видим нека алтернативна решења како изгледају у нашој игри, како одређени играчи функционишу у нешто другачијим улогама. Све у свему задовољан сам, пре свега приступом и односом према игри мојих фудбалера. Данас су скоро сви играчи одиграли по 45 минута. Видели сте да смо имали много добрих елемената у игри са Немцима. Наравно, увек постоји нешто што треба да се исправи и ту смо упаво како бисмо кориговали те ствари – рекао је Милојевић.

Поред два постигнута гола, наши фудбалери на утакмици створили су прегршт шанси.

Оно што ме радује јесте да мој тим ствара шансе, много је било удараца у оквир гола. Припреме су тешке, још се играчи враћају у форму и зато овакви мечеви нису лаки. Зато је битно да се стварају шансе. Видели су сви и да сам имао бурне реакције на клупи, али знају моји играчи зашто тако реагујем. Тражим да оно што радимо на тренинзимо спроведу у дело и на утакмици.

Још четири контролне утакмице очекују фудбалере Црвене звезде на припремама у Турској.

Сви противници су, наравно, као и ми у припремном периоду. Заиста нас очекују одлични ривали, волим када играмо против јаких екипа, јер само на тај начин можете да видите слабости свог тима. Припремне утакмице томе и служе. Никада ме посебно не занима резултат. Не кажем да је небитан, али ипак је много важније да видите шта треба да поправите. До краја боравка у Турској сусрешћемо се са екипама које гаје различите стилове фудбала и са намером смо бирали такве противнике.

Шеф стручног штаба се осврнуо и на учинак појачања која су у овом прелазном року стигла у црвено-бели табор.

Имамо одличне новајлије, управа је у овом прелазном року радила на најбољи могући начин. Све оно што смо потенцирали и желели смо и остварили. Прелазни рок је у току, увек је непредвидив и веујем да ће бити и долазака и одлазака. Јако сам задовољан појачањима, али још је рано да кроз две пријатељске утакмице јавност о њима доноси суд. Сигурно им није лако, припреме су увек тешке, али задовољан сам како раде – поручио је Милојевић.

Претходни текстПрви тријумф у Анталији
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Љубомир Георгијевић (1936-2019)