Како што брже доћи до гола

44

Вредно су почели са радом наши фудбалери у Анталији и иза њих је први пун дан на припремама у Турској.

Нешто пре 15 часова, односно пре 17 сати по локалном времену, кренули су са загревањем на једном од бројних терена.

Уследила је неизоставна шева у три групе, која је саставни део готово сваког тренинга, и после пола сата уводног рада прешло се на оно што је главно.

У центру пажње рада у Анталији биће испуњавање тактички замисли, односно тражење игре по дубини и што бржих решења кроз уигравање акције, па је тако било и овог поподнева.

Играчи су били подељени у две веће групе, дефанзивни и офанзивну, након што су одрадили вежбе додавања из прве између „ривала“,

Одбрана је под командом Милана Косановића, асистента Владана Милојевића, радила на кретању и усавршавању по линијама, као и организацију брањења „осам на шест“ и „шест на шест“. Такође, акценат дефанзиваца је био и на изношењу лопте под притиском и решавању ситуација са мање играча.

За то време су нападачи имали своје задатке. Циљ је био провлачење између линија и тражење решења како да се што брже дође до гола. На програму су биле одређене акције и центаршутеви са бока и завршницом.

Јасно је да је у плану рад на кретању, отварању у простор, пресингу, уз ограничен број додира у одређеним вежбама, а на крају је било и нешто слободнија игра.

Црвено-бели са радом настављају у понедељак поподне, док је истог дана за 17 часова заказана прва контролна утакмица у Анталији са Нордхаузеном коју ћете моћи да пратите у директном преносу на клупском Јутјуб каналу.

Претходни текстПораз Звезде у Крагујевцу после пет сетова
Следећи текстЦрвено-бели поражени у 1. колу Челенџ купа