Омладинци поново у строју

66

Омладинци Црвене звезде почели су данас са припремама за другу полусезону, а на првом тренингу стручни штаб који предводи Никола Пуача на располагању је имао 24 играча.

Циљеви у наредних шест месеци остају непромењени. Са једне стране, фокусирани смо на развој и припрему играча за сениорски тим, док су са друге такмичарске амбиције. Желимо да одбранимо титулу и тако изборимо и другу годину у Европи. Пролеће дочекујемо без великих промена у играчком кадру и фокус у наставку првенства биће као и до сад на играчима рођеним 2001. године. Очекујем ипак, да у наредних недељу дана стигну двојица или тројица новајлија – истакао је Пуача приликом окупљања.

Перспективни стратег ове зиме је преузео кормило од Братислава Живковића којем је био помоћник и тако добио шансу да са истом генерацијом у две сезоне освоји кадетску и омладинску круну.

Осим одласка Братислава Живковића стручни штаб се није мењао у односу на јесен. Искористио бих ову прилику да се захвалим Жилету на свему што је урадио, сви смо напредовали кроз рад са њим. Добио је прилику која се не одбија и желим му много среће, а ми настављамо где смо стали у претходном периоду. Све иде својим током, имали смо веома захтевну јесен, уз велики број утакмица у Европи. Интернационални изазови оставили су трага на игре у домаћем првенству па се надам да ћемо још бољи бити током пролећа – рекао је стратег црвено-белих бисера.

Запажену улогу иза југа Маракане током првог дела сезоне имао је млади фудбалски архитекта Матеја Стојановиц од којег се очекује да и у 2019. представља једну од струна тима.

Кадар је у великој мери идентичан као јесенас, а једина промена је одлазак досадашњег шефа стручног штаба. Рад новог стратега нам је познат како из претходне полусезоне тако и из Кадетске лиге Србије коју смо освојили под његовом командом. Знамо шта да очекујемо као и шта се очекује од нас. Мотивисани крећемо у припреме за пролеће и са прегршт мотива међу којима је примарни да одбранимо државни трон – истакао је млади везни фудбалер.

Стојановић је нагласио значај који на њега и саиграче има учешће у УЕФА Лиги младих.

Искуство из Лиге шампиона је веома драгоцено. Уз лекције које смо јесенас савладали олакшавајућа околност је и знатно растерећенији распоред. На почетку сезоне било нам је потребно одређено време да се прилагодимо на борбе на два фронта, али и на такмичење са старијим ривалима. У међувремену смо се адаптирали и очекујем да будемо главни конкурент за прво место.

Претходни текст„Звездаши питају“ | Марко Марин
Следећи текстФељтон о Шекију (III) – Љубав према лопти