Шекуларац, узор фудбалских мајстора

54

Бројне фудбалске величине погодила је вест о смрти Драгослава Шекуларца, а одлазак легенде најпопуларнијег спорта била је повод да се присете друге Звездине звезде.

Дуле Савић управо Шекуларца истакао је као једног од идола и фудбалских узора.

Моје прво фудбалско сећање почиње са Шекијевом генерацијом из Чилеа. Он је за нас био светско цудо, као клинац сам му се дивио, заволели смо фудбал, прво због Шекија, Боре Костића, Војкана Мелића и те генерације, касније због Џајића – истакао је Савић.

Некадашњи офанзивац бирним речима је додао:

Само они који су имали прилику да играју и гледају Шекија могу да схвате његову величину. Дивили смо се његовим мајсторијама, виртуозности, сви су желели да буду маштовити као он. Био је непревазиђен мајстор на терену.

Међу сведоцима Шекуларчевог мајсторства био је и Зоран Филиповић.

Тужан дан за све нас, све љубитеље фудбала, не само у Србији, него у региону, целој Европи. Шеки је био посебан лик, посебан играч, посебан карактер, легенда Црвене звезде, али то је живот, против природе се не може ићи. Имао сам ту привилегију да играм са Шекијем на отварању рефлектора на Маракани, против Бенфике, на полувремену смо водили 2:0, Шеки и ја смо дали голове, касније смо изгубили. Често смо се виђали и ван терена, никад нећу заборавити кад нас је током турнеје у Колумбији дочекао, био је тада тренер у Боготи, дивна личност, кажем опет, посебан карактер и штета што смо изгубили такву легенду – изјавио је Филиповић.

Бивши голгетер црвено-белих истакао је харизму која је красила Шекуларца.

Таквих играча мало је било у оно време, а да не говорим данас у савременом фудбалу. Он је желео и хтео да га људи препознају, да га виде, био је интересантан за сваког. Слажем се са Дулетом Савићем да је Шеки био личност, због које се заволи фудбал. И после завршетка каријере, млађе генерације Звезде су увек имале задовољство да га виде, увек је имао времена за њих, имао је добру причу, био је релан, практичан, посебан човек који се више се не рађа.

Ни Владимир Петровић Пижон није скривао сету.

Таленат, атракција, духовитост. Шарм на терену и ван њега. Играчина, тренер, друг, херој, легенда. Такву животну енергију је мало њих имало. Нека му је вечна слава и хвала – рекла је четврта Звездина звезда.

Претходни текстОд Шекија се опростила и цела Јужна Америка
Следећи текстЗвездин велики изазов у Малаги