Одржан Новогодишњи митинг

135

У прелепој атмосфери атлетске дворане на Бањици, одржан je осми по реду „Новогодишњи митинг“ Атлетског клуба „Црвена звезда“. Више од 500 такмичара из Србије и региона показало је ниво спортске форме пред почетак нове такмичарске сезоне.

Чак три државна рекорда је оборено на нашем такмичењу. Ангелина Топић, чланица AK „TOP JUMP“ оборила је национални рекорд Србије за млађе пионирке у дисциплини скок у вис, прескочивши за тај узраст сјајних 1,65м. Члан АК „Морнар“ из Бара Вујичић Данило оборио је пионирски државни рекрд Црне Горе на 60м резултатим 7,62, док je Ивчић Лука из Републике Српске истрчао пионирски рекорд БиХ у дисциплини 800м.

Атлетичарка Црвене звезде Милана Тирнанић се после више од годину дана у великом стилу вратила на стазу са сјајних 7,49с на 50м. Друга је била Ковач Ања са 7,90с док је Ивана Петковић освојила бронзу са једном стотинком слабијим резултатом. Звездина јуниорка Ања Лукић победила је на 60м за јуниорке испред Тамаре Вулетић из партизана и сестре Саре Лукић. У спринтерским дисциплинама код мушкараца прво место је узео Булајић Немања ЦЗБ (7,07), други је Милинкови Петра ВНС (7,09) док је трећи Марковић Иван П45 (7,11). У јуниорској конкуренцији победио је Михајло Мандић испред Тихомира Ђорђевића и Милоша Радојковића. У млађе јуниоској конкуренцији злато је освојио такмичар из Прњавора Видовић Милан са 7,15, сребро је освојио Каљуш Стефан из звезде (7,24) а бронзу Бабић Лука (7,48).

Занимљивио је било на 60м препоне за сениорке. У првој трци у сезони такмичарка црвене звезде Ивана Петковић (8,51) је за 6 стотинки победила Милицу Емини из новосадске Војводине.

У бацање кугле се водила велика борба. Победио је члан Борца из Бања Луке Александар Новаковић испред звездаша Вељка Недељковића и Милана Јотановића. После дужег времена на такмичење у Србији је изашао и Марко Перић који студира у Америци. Код јуниора је победио такмичар из БиХ Нермин Штиковац (18,57). Други је био Дробњак Ристо из Бијелог поља (18,17) док је треће место узео Здравковић Богдан (18,19) из Власотинца.

Форму пред почетак сезоне проверили су такмичари у скоку у вис. Марковић Божидар из РС прескочио је 2,08 док је Јасми Халили прескочио 2,04. Ходџа Самир из БиХ је овога пута прескочио 1,95цм. Јуниор Војводине Мујановић Никола скочио је 2,04 а Исаиловић Томислав из МЛЗ 2,00. Код јуниорки је победила Лучић Сара са 170цм, док је код пионирки злато узела Митровић Александрија из Новог Београда.

На 1500м Истакао се такмичар Исочног Сарајева Ћурковић Стефан (3:52,09). Други је био Дукадиновић Мирослав из ОАК Београда а трећи Драговић Милош из Црне Горе.

Сјајне трке виђене су у конкуренцији атлетских школа А, Б и Ц.

За сада објављујемо радну верзију билтена (резултата).

РЕЗУЛТАТИ

Претходни текстПобеда за крај 2018. године
Следећи текстРадно време стадиона за празнике