Дегенек одиграо највише минута у Европи

56

Црвена звезда тренутно је тим са највише одиграних званичних дуела, а значајан допринос у редовима шампиона Србије дао је Милош Дегенек који је одиграо 33 од 37 званичних сусрета.

Штопер црвено-белих не само да је играч са највише утакмица међу изабраницима Владана Милојевића, већ је и на врху листе фудбалера на Старом континенту по минутима проведеним на терену.

Дегенек је протекле полусезоне уписао 2.936 минута по чему му нема равног у целој Европи, а у стопу га са седам минута мање прати Анкерсен из Копенхагена.

Поуздани дефанзивац пропустио је осим сусрета у купу са Динамом и ТСЦ-ом још само по један сусрет у квалификацијама за Лигу шампиона и у Суперлиги. Одбрана је без летошњег појачања функционисала једино на премијери против Спартакса из Јурмале и Чукаричког крајем августа.

Дегенек је бранећи клупске боје одиграо више минута него што је могао да забележи било који суперлигашки фудбалер из преосталих 15 клубова чак и под условом да је сваки минут провео на терену.

Занимљиво, штопер Црвене звезде одиграо је, на пример, 700 минута више од голмана Алисона, најстандарднијег појединца Ливерпула, или 1.226 минута више од Маркиноша, незамењивог шрафа у тиму Пари Сен Жермена.

Да учинак буде још импресивнији, Дегенек је одиграо и 180 минута у националном дресу, а импресивне бројке Звездиног дефанзивца прокоментарисао је кондициони тренер Иван Вучетић.

Милош је играч који веома користи тиму и заиста је велики број утакмица иза њега. Посвећује много пажње индивидуалном раду и тренинзима. Не треба заборавити да у паузама, када би играчи требало да одморе, он је одлазио да игра за репрезентацију Аустралије. Путовао је сваки пут на други континент. У овој зимској паузи очекује га пут на Азијски куп, тако да ће имати само седам дана одмора. Нама ће се прикључити вероватно пред почетак првенства – рекао је Вучетић.

Претходни текстЦрвено-беле и четврти пут боље од ТЕНТ-а
Следећи текстНовогодишњи коктел окупио црвено-белу породицу