Милојевић: За овакве утакмице се живи

43

Тренер Владан Милојевић рекао је дан уочи утакмице 6. кола Ц групе Лиге шампиона против Пари Сен Жермена како желе да уживају и да се за такве дуеле живи.

Ако смо могли да бирамо на крају 2018. године, онда бисмо вероватно изабрали овакву утакмицу пред нашим навијачима и то против Пари Сен Жермена. Ова година је јако успешна за нас. Чека нас утакмица која представља за нас велико задовољство, играћемо на нашем терену против феноменалне екипе. ПСЖ је направљио састав да буде главни претендент за финале и трофеј, као и преостала два ривала из групе Ц – рекао је Милојевић.

Шампион Србије угостиће првака Француске у уторак од 21 часа, а тренер црвено-белих посебно се осврнуо на подршку навијача.

Зато што и имамо такве великане наспрам себе, доста смо напредовали у сваком сегменту. Посебно сам поносан што ће наши навијачи имати прилику да још једном победе у својој утакмици, када би се то рачунало, они су онда сигурно већ прошли групу са максималним учинком. Такође, не мање важно је да представимо Београд и Србију у најлепшем светлу, као и током претходна два меча која смо одиграли као домаћини. Не треба много причати о ПСЖ-у, то је права, такмичарска екипа са великим звездама, али ми се не плашимо никога, ни Пари Сен Жермена. Поштујемо противника, надам се само да нећемо имати превелики респект као у првом сусрету.

Милојевић сматра да за утакмице елитног такмичења додатна мотивација није претерано потребна.

Шта би рекао мојим играчима? Ништа посебно, за овакве утакмице се живи, не постоји новац који може то да купи. Играте са пробуђеним емоцијама навијача и целе звездашке јавности. Треба да уживамо, даћемо све од себе, борићемо се до последњег атома снаге уз Божију помоћ и видећемо шта ће бити после утакмице. Познато је какву атмосферу праве наши навијачи, жао нам је што нисмо имали њихову помоћ у Паризу и Ливерпулу. Добро знамо шта навијачи Звезде значе за наше играче, а колико ће неутралисати квалитете Пари Сен Жермена? Они стално играју пред пуним стадионима, биће ми драго да осете атмосферу на Маракани. Биће меч за уживање и великом догађају за наш клуб, Београд и Србију уопште, као и за наше навијаче у целом свету.

Што се тиче саме припреме меча, наш тренер је истакао:

Гледамо од меча до меча, тражићу од мојих играча да раде као и што до сада. Тражим од њих да поштују ривала, али утакмица у Паризу ми се није свидела, не само због резултата. Не волим да видим играче на такав начин, даћемо све од себе, морамо, имамо обавезу сами према себи, према навијачима и дресу који носимо. Не верујем у то да морамо да будемо бољи од првог до седмог минута, па да не примимо гол од 24. минута… Фудбал се игра 90 минута и увек је потребна пуна концентрација. Никада мојим играчима нисам рекао да треба само сада да издржимо толико и толико. Само треба да се држимо плана током целе утакмице. Постоје непредвиђене ствари које могу да промене ток меча, у сваком случају, ако желиш победитии, не смеш изгубити. То је рекао Алан Форд, можемо доста да научимо… Да се и нашалим мало, треба дати гол и сачувати мрежу.

Милојевић је кратко прокоментарисао да је кадровска ситуација боља него за прошлу утакмицу.

Посебно је играти на нивоу Лиге шампиона. Добијате велико искуство, анализа пређашњег меча је доста важна, а одиграли смо доста не мање битних утакмица током сезоне. После 27 година смо дошли на овај ниво, то је као да отворите врата и не знате шта вас чека. Никада не тражим алиби за било шта, али је потребно време да сами играчи схвате сопствене могућности, морају то сами да осете. Не плашим се њиховог знања, знам колико могу или не, али уче и да се носе са притиском. И мислим да ћемо ову годину искористити и да будемо што спремнији убудуће за овакво такмичење. До јуче смо гледали ове ривале на ТВ, сада играмо против њих и видели су моји играчи да могу да играју са њима, зато смо из меча у меч све бољи и срећан сам због тога. Били смо самокритични, ишли смо увек прво од себе и то је једини пут да Црвену звезду доведемо опет у Лигу шампиона.

Тренер Звезде осврнуо се и још једном на утакмицу у Паризу, на којој је Нејмар био троструки стрелац, а два гола је постигао из слободњака.

Нејмар је светска класа, али ПСЖ нема само једног играча. То је био његов суви квалитет, један је од најбољих играча на свету. ПСЖ има састав у коме о сваком играчу треба водити рачуна и сигурно се нећемо фокусирати само на једног – завршио је Милојевић.

Претходни текстБен: Пружићемо максимум пред звездашима
Следећи текстЈованчевићу награда Др Драган Петровић, Звезда најбољи клуб