Црвена звезда – Напредак 3:0

90

Фудбалери Црвене звезде победили су Напредак резултатом 3:0 (1:0) у 20. колу Суперлиге, односно последњем првенственом мечу на стадиону „Рајко Митић“ у 2018. години.

На 27. годишњицу од освајања светске титуле, односно Интерконтиненталног купа у Токију, наши фудбалери су забележили тријумф погоцима Вељка Симића и Ел Фардуа Бена, односно аутоголом Вешковца, и тако обележили посебан дан у клупској историји. Уједно, Звезда се са три бода опростила од навијача на Маракани за ову годину када је реч о Суперлиги.

И на овом сусрету, као и на гостовању у Суботици, штоперски тандем чинили су Стојковић и Дегенек, бекови су били Гобељић и Родић, тандем задњих везних Крстичић и Јованчић, офанзивни трио чинили су Бен, Ебисилио и Симић, а у шпицу био је Павков.

Одмах су црвено-бели преузели контролу над дешавањима на терену, кренули офанзивно од почетка и стрпљиво тражили пут до вођства. Гобељић је први послао опасан центаршут, затим је Бен из слободњака са око 25 метара шутирао изнад пречке, а до предности смо стигли у 13. минуту.

Била је то одлично уиграна акција из прекида, Бен је додао до Ебисилија, он је пронашао Симића који је са дистанце прецизним ударцем погодио доњи десни угао за 1:0.

Могла је предност до одласка на паузу да буде и убедљивија… Асистент код водећег поготка је имао два врло добра покушаја, мало преко гола, а онда је у финишу првог полувремена уздрмао и пречку из слободњака.

Оквир гола је пре тога зауставио и Павкова, а снажни шпиц је и затресао мрежу пред предах, али му је гол поништен због офсајд позиције. Напредак је запретио после продора Петровића и ударца Аливодића који је шутирао поред стативе са неких 13 метара.

Врло садржајно прво полувреме, поред водећег гола и две погођене пречке у режији наших момака, као и зицера Бена и Павкова, обележио је и ватромет Делија које су, симболично у 27. минуту, на тај начин обележиле годишњицу освајања светске круне.

Гости су били нешто агилнији у наставку, покушавали су да нападну преко Вукановића најчешће, а у 55. минуту је Дегенек правовременим уклизавањем спречио потенцијалну опасност по голмана Поповића. Недуго затим, на истеку сат времена игре, на семафору је засијало 2:0, пошто је Вешковац постигао аутогол.

Два минута касније тренер Владан Милојевић извршио је двоструку измену и на терен послао Марина и Јовичића, а сусрет је тада био завршен за Ебисилија и Јованчића. И у другом полувремену је Симић био доста расположен за игру, више пута је пробио по левом крилу и тражио пут до новог поготка.

Пронашао га је Ел Фарду Бен, пошто је у 79. минуту искоса са леве стране затресао мрежу за коначних 3:0

Како се ближила завршница утакмице, тако је и ритам опадао, док хук са трибина није престајао. Песма навијача испратила је играче на мегдан Пари Сен Жермену, са којим ћемо у уторак (21:00) на Маракани одиграти меч последњег, 6. кола групне фазе Лиге шампиона.

Црвена звезда – Напредак 3:0 (1:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 10.218. Судија: Александар Васић. Стрелци: Симић у 13′, Вешковац у 60′ (аутогол), Бен у 79′. Жути картони: Бен у 50′ (Црвена звезда); Баха у 5′, Не. Петровић у 49′ (Напредак)

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Стојковић, Дегенек, Родић, Јованчић (од 62′ Јовичић), Крстичић, Бен, Ебесилио (од 62′ Марин), Симић, Павков (од 75′ Боаћи).

Напредак: Ни. Петровић, Боранијашевић, Вешковац, Маринковић, Не. Петровић, Баха (од 81′ Ескић), Костић, Н’Диаје (од 12. Рушевић), Вулић, Вукановић, Аливодић (од 78′ Зец).

Претходни текстНова убедљива победа Звездиних оклопника
Следећи текстМилојевић: Наш прилог прослави светске титуле