Спартак – Црвена звезда 1:3

137

Фудбалери Црвене звезде савладали су Спартак као гости са 3:1 у оквиру 19. кола Суперлиге Србије. Двоструки стрелац за наш тим у Суботици био је Ел Фарду Бен, док се за вођство побринуо Марко Гобељић.

Утакмица је одиграна премијерно на реновираном стадиону на северу Војводине и уједно је била повратничка за Филипа Стојковића после повреде. Популарни Жуле је овај пут био део штоперског тандема са Дегенеком, док су за бочне позиције били задужени Хајдин и Гобељић, задњи везни били су Јованчић и опорављени Чаушић, испред њих су деловали Бен, Марин и Симић, док је најистуренији као и против Вождовца био Павков.

Осим слободњака Марина, ништа значајније није се догодило до 12. минута када је Бен, управо на асистенцију сјајног везисте, погодио стативу. Била је то слична акција као код поготка у Напуљу, али наш крилни нападач из далеко теже позиције овај пут није успео да се упише у стрелце.

Недуго затим виђен је и фантастичан гест нашег везисте Душана Јованчића. Снажно је шутирао, судија Грујић је показао на корнер, али је наш ас рекао да противнички играч није имао контакт са лоптом и демонстрирао фер-плеј на прави начин.

Имала је Звезда више од игре средином првог полувремена, Јованчић је успео да пребаци целу одбрану Суботичана, међутим, лопта није стигла до Марина и онда је уследио врло динамичан период меча.

Најпре је домаћин запретио преко Дунђерског који је лоше шутирао, затим је Чаушић пробао петом и натерао голмана Остојића на интервенцију, да би у 25. минуту Бена овај пут зауставила пречка у намери да затресе мрежу опет на додавање фантастичног Марина.

Нападали су црвено-бели готово све време и у 36. минуту стигли до вођства. Био је то мат у четири потеза – Борјан је додао до Марина, он је пронашао Симића чији је центаршут са леве стране одлично испратио Гобељић на другој стативи и претворио га у 1:0. Био је то пети гол нашег универзалца ове сезоне.

Свега пет минута је прошло до промене резултата, а шампион Србије удвостручио је предност. Ћаласан је оборио и онемогућио Павкова да скочи приликом корнера, па је судија Грујић показао на белу тачку. Сигуран извођач једанаестерца био је Бен који је погодио десни угао за 2:0. И то је осми првенствени погодак репрезентативца Коморских Острва, односно 14. укупно рачунајући сва такмичења ове сезоне.

И по повратку са предаха је Звезда контролисала дешавања на терену, нашао се Симић у шанси, док два центаршута ка Павкову нису била довољно опасна. Пех за наш тим догодио се у 52. минуту – Борјан је истрчао и избоксовао лопту, али је незгодно пао на леђа. Том приликом се повредио, па је на носилима изнет са терена, а место међу стативама заузео је Зоран Поповић.

Тренер Милојевић наставио је полако да уводи у ритам Ричмонда Боаћија, па је голгетер из Гане заменио Павкова, а Звезда је у управо у том 69. минуту решила дилеме око победника.

Вељко Симић је са асистирао са левог крила, а Бен је био на право месту да лопту спроведе иза леђа Остојића и други пут се упише у стрелце у Суботици за 3:0. Недуго затим уследила је опасна контра Спартака у којој је Обрадовић пребацио Поповића, али је пречка била савезник гостију.

Пред последњих седам минута двоструки стрелац је заслужено нешто раније завршио утакмицу, шансу је добио талентовани нападач Дејан Јовељић, а Спартак је у судијској надокнади успео преко Чечарића да ублажи пораз и постави коначних 3:1 за Црвену звезду.

Спартак – Црвена звезда 1:3 (0:2)

Стадион: Градски у Суботици. Гледалаца: 4.000. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Чечарић у 90′ за Спартак, Гобељић у 36′, Бен у 41′ (пен) и у 69′ за Црвену звезду. Жути картони: Ћаласан у 41′, Главчић у 81, Чечарић у 88′ (Спартак); Стојковић у 81′ (Црвена звезда)

Спартак: Остојић, Дунђерски, Ћаласан, Керкез, Вукчевић, Шимура, Главчић, Милошевић (од 81′ Ђенић), Чечарић, Чоу (од 65′ Торбица), Обрадовић (од 77′ Лучић).

Црвена звезда: Борјан (од 53′ Поповић), Гобељић, Стојковић, Дегенек, Хајдин, Јованчић, Чаушић, Бен (од 83′ Јовељић), Марин, Симић, Павков (од 68′ Боаћи).

Претходни текстРадна заједница подржала Мијаиловића
Следећи текстМилојевић: Висок ниво фудбала