Црвено-бели отпутовали у Бијељину

67

Одбојкаши Црвене звезде отпутовали су Бијељину где ће у уторак (19.30 часова) играти први меч шеснаестине финала ЦЕВ Купа Изазивача против Радника.

Не познајемо довољно добро екипу Радника, нисмо успели да дођемо до свежијих видео снимака са њихових утакмица, али идемо у Бијељину са уверењем да би требало да остваримо што бољи резултат. У овом мечу ћемо се ослањати на нашу игру. Без обзира како они буду играли, ми морамо да играмо добро – изјавио је тренер Црвене звезде Драган Кобиљски.

Уколико Црвена звезда обезбеди пласман у осмину финала у двомечу са Радником, наши одбојкаши би играли са победником дуела екипа Парну из Естоније и фаворита Монце из Италије.

Уколико све прође према нашим очекивањима, дуели са Монцом би били једна фантастична прилика за наше младе играче да покажу сав свој раскошан таленат. Ако дође до тих дуела, требало би да у мечеве уђемо са вером да можемо да будемо бољи од њих, поготово у Београду – истакао је стратег црвено-белих.

Капитен Владо Петковић верује да су црвено-бели спремни да се докажу на међународној сцени.

Немамо неке битне информације о Раднику, али мислим да уколико будемо играли нашу игру да неће бити већих проблема. Ипак је друга утакмица у Београду битнија од ове прве, али сигурно је да су момци спремни да се докажу на интернационалној сцени. Верујем да ће бити врло лепа атмосфера, а ми ћемо дати све од себе да победимо – поручио је Петковић.

Прва утакмица шеснаестине финала ЦЕВ Купа Изазивача између Радника и Црвене звезде игра се у уторак 27. новембра од 19.30 часова у Градској спортској дворани у Бијељини. Меч ће судити Јанчо Станков (Бугарска) и Флорин Димачи (Румунија).

Реванш меч се игра у Београду у среду 5. децембра од 19 часова у дворани УСЦ Вождовац.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Претходни текстЦрвена звезда – Нови Пазар 26:25 (13:14)
Следећи текстЦрвено-бели сајам спорта