Милијаш: Одлична атмосфера наш покретач

47

Фудбалери Црвене звезде одиграли су две од укупно осам утакмица до краја полусезоне и започели серију која се завршава средином децембра. Победа је уписана против ТСЦ-а у осмини финала Купа Србије, док је у дербију Суперлиге Србије било нерешено (2:2) на гостовању Радничком у Нишу, и на обе утакмице заиграо је Ненад Милијаш.

Капитен шампиона Србије помаже искуством и свакодневним радом са млађим наследницима, а његова улога увек има тежину, било да је на терену или на клупи.

Била је очекивано тешка утакмица, ни терен није био баш најбољи за игру. Раднички је показао да је заслужено у врху домаћег првенства, игра одлично ове сезоне, па је публика у Нишу могла да види прави, такмичарски дерби. Желели смо победу, али мислим да је реми најправеднији исход после свега – рекао је Милијаш који је у Нишу крочио на терен у 69. минуту заменивши Вељка Симића.

Густ распоред прати црвено-беле од почетка сезоне, само су могли колико-толико да одморе током репрезентативних паузи, али су навикли на паклен ритам. Зато и богато искуство које има 35-годишњи везиста уме да буде немерљиво.

Играмо на три фронта, у ритму среда-викенд и просто умор не може да се игнорише. Ипак, то је фудбал, хтели смо да будемо на највишем могућем нивоу такмичења и нема кукања. Чим се заврши једна утакмица, одмах се окрећемо следећој, нема превише времена ни за радост, ни за туговање. Опоравак тих дана је најважнији и томе смо сви максимално посвећени уз тренинге између мечева.

Повреде су узеле огроман данак, па тренер Владан Милојевић већ дуже време не може да рачуна на све адуте. Поред дуела у Нишу, Милијаш је заиграо и у финишу сусрета против ТСЦ-а у осмини финала Купа и мирноћом привео утакмицу крају.

Дуго није била таква ситуација, са толико играча ван строја. Зато је потребан велики фонд играча као што ми имамо и да је свако од нас увек спреман да истрчи на терен и пружи максимум. Имамо и одличну атмосферу, држимо се стално заједно, што мислим да нам је додатни квалитет када имамо овако паклен распоред – завршио је Милијаш.

Претходни текстШта нам желе звездаши репрезентативци
Следећи текстПораз Звезде, реванш Палилуле