Иза југа Маракане – Гол разлика 73:0

93

Таленти Црвене звезде током јесени су остварили бројне успехе, како у дресу нашег клуба, тако и представљајући црвено-белу филијалу Графичар, која је у две конкуренције надомак изласка на националну позорницу.

Посебну пажњу претходних месеци скренули су млађи кадети, Звездини бисери рођени 2003. године, који се такмиче у Кадетској лиги Београда бранећи грб Графичара.

У конкуренцији са годину дана старијим ривалима ученици Марка Неђића уписали су 12 победа уз гол разлику 73:0, у исто толико утакмица уз мирну мрежу свих 1080 минута. Тиме су остварили јединствен подвиг.

Циљ пред почетак сезоне био је да се играчи кроз такмичење са годину дана старијим противницима додатно развијају и да изборе место у нашем Б тиму у Кадетској лиги Србије. Ушли смо у нови изазов са жељом да се покажемо у најбољем светлу, али морам признати да су актуелни резултати изнад свих очекивања. Остварили смо импресиван учинак уз доминантну игру – истакао је Неђић.

Најмлађи први тренер једне генерације иза југа Маракане поглед је усмерио ка предстојећем викенду кад ће његова генерација одмерити снаге са Студентским градом и тако ставити тачку на успешну полусезону.

Преостало је једно коло да заокружимо невероватан резултат и одиграмо целу полусезону без примљеног поготка. Дечаци су показали невероватан потенцијал и на идеалан начин се одужили клубу за указано поверење. Управа је показала слух и поверење у моју процену и процену стручног штаба потписивањем једног професионалног и 13 стипендијских уговора. Они су додатни подстрек за момке, а надам се да ће ускоро уговоре добити и преостали играчи.

Звездини петнаестогодишњи бисери ће на пролеће наставити борбу за градски трон са жељом да после титуле пионирског првака Србије освоје и друго такмичење заредом, а у конкуренцији за трофеје су и друге генерације наших талената у редовима Графичара.

Омладинци су другопласирани после 15 кола уз само три бода заостатка у односу на Земун и такође су у конкуренцији за пласман на националну позорницу.

Пионири Графичара зиму дочекују као првопласирани у Трећој лиги пионира са 21 освојеним бодом у осам утакмица, док су петлићи другопласирани у Лиги петлића група Б са 22 бода у девет кола.

Претходни текстЈовељић: Испуњавам дечачке снове
Следећи текстДобре партије Звездиних репрезентативаца