Црвена звезда – ТСЦ 4:1

144

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије, пошто су на свом терену у осмини финала савладали екипу ТСЦ из Бачке Тополе са 4:1 (1:0). Двоструки стрелац за тријумф био је Вељко Симић, док су по један гол дело Николе Стојиљковића и Дејана Јовељића из пенала.

Тренер Владан Милојевић извео је комбиновану поставу која је све време плела мрежу око гола тима из Бачке Тополе у првом полувремену и пред одлазак на предах су црвено-бели крунисали надмоћ.

У наставку су виђена два брза поготка, по један на обе стране, а Звезда је кроз игру кратких пасова тражила пут до убедљивије предности коју је крунисао двоструки стрелац Вељко Симић, да би тачку ставио Дејан Јовељић из пенала у судијској надокнади.

Последњу линију испред голмана Поповића чинили су Гобељић, Сумаила, Бабић и Хајдин, тандем задњих везних били су Крстичић и Јовичић, док су иза најистуренијег Стојиљковића деловали Кафу, Марин и Симић. Управо је Вељко Симић био и међу најагилнијима, па је заједно са Марином тражио саиграче и стварао прилике.

Најпре је Стојиљковић главом опробао ударац после којег је лопта окрзнула стативу и отишла ван игре, а онда је Јовичић шутирао у два наврата и Хајдин једном. Одлична шанса виђена је у 26. минуту када је Марин пребацио целу одбрану и фантастично проиграо Симића кога је голман гостију Јоргић зауставио у најопаснијој прилици до тада.

Ни нови покушај Стојиљковића није донео промену резултата, али јесте ударац Симића у 38. минуту. Опет су одлично сарађивали Марин и он, некадашњи репрезентативац Немачке сјајно је упослио левокрилног нападача који је затресао мрежу за 1:0.

Одличан продор имао је и Кафу, наш деснокрилни нападач на овом сусрету, шансу да удвостручи предност пропустио је Стојиљковић, док су гости из Бачке Тополе прилично опасно запретили у два-три наврата. Показао се ТСЦ и у наставку као екипа која је дошла да се надиграва и пружала је баш добар отпор.

После предаха су виђена узбуђења на самом почетку другог полувремена… Стојиљковићу се исплатила упорност тако што је у 50. минуту повратну лопту претворио у 2:0, а тај резултат није дуго писао на семафору, јер је Сумаила неспретно закачио лопту приликом уклизавања испред голмана Поповића и био стрелац аутогола.

Била је Звезда решена да што пре врати два поготка предности, Симић је тражио пут до противничке мреже и у 72. минуту успео да га пронађе други пут на мечу. Гобељић је идеално центрирао са десног бока у петерац одакле Симић је главом погодио мету за 3:1.

Имао је ТСЦ још две добре прилике до краја, једном се одличном интервенцијом истакао и наш голман Поповић, па су црвено-бели сачували предност за славље и пласман у четвртфинале Купа Србије. У судијској надокнади остало је довољно времена да резервиста Јовељић из пенала погоди доњи десни угао за убедљивији тријумф.

Црвена звезда – ТСЦ 4:1 (1:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 2.500. Судија: Лазар Трипковић (Краљево). Стрелци: Симић у 39′ и 72′, Стојиљковић у 50′, Јовељић у 90+4′ (пенал); Сумаила у 51′ (аутогол). Жути картони: Хајдин у 67′

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Јовичић, Крстичић, Кафу (од 60′ Срнић), Марин (од 83′ Милијаш), Симић, Стојиљковић (од 76′ Јовељић).

ТСЦ Бачка Топола: Јоргић, Бечелић, Скопљак (од 79′ Бранковић), Лалић, Варга, Плавшић, Финковић, Денковић (од 66′ Милићевић), Милисављевић (од 74′ Силађи), Бастајић, Дамјановић.

Претходни текстПавков се дружио са звездашима
Следећи текстКосановић: Окрећемо се дербију у Нишу