Звездиних 300

123

Победом над Ливерпулом изабраници Владана Милојевића украсили су леп клупски јубилеј.

Милан Павков је погоцима против прошлогодишњег финалисте Лиге шампиона улепшао укупно 300. дуел у европским такмичењима и актуелну сезону претворио у годину за незаборав.

У богатој архиви црвено-белих, на стадиону у Љутице Богдана, падали су бројни фудбалски клубови из светског врха попут Барселоне, Реала из Мадрида, Роме, Арсенала, Бајерна, али је трећи тријумф над Ливерпулом у клупској историји донео низ чињеница за дику.

Тим Владана Милојевића у премијерном учешћу постао је први српски клуб који је остварио победу у групној фази, а само четири кола била су довољна да помери још једну границу и постане српски представник са највише освојених бодова у једној сезони Лиге шампиона.

Јубиларна 300. утакмиа памтиће се по много чему лепом, а вредан помена је и податак да је победа над Ливерпулом 133. у УЕФА такмичењима, уз 71 реми и 96 пораза. Кад је у питању само прво по квалитету европско такмичење, Звезда је одиграла 124 утакмице и у њима уписала 62 победе, 25 ремија и 37 пораза.

Учинак за понос и мотив више актуелним првотимцима у наредним изазовима да наставе стазом коју су утабале легендарне генерације.

Претходни текстУ продаји је нови број Звездине ревије!
Следећи текстПионири Црвене звезде шампиони Србије