Победници из ’73. дочекани овацијама

120

Прави спектакл претходио је сусрету чевртог кола групе Ц Лиге шампиона између Црвене звезде и Ливерпула. На атлетску стазу стадиона „Рајко Митић“ изашли су фудбалери који су 1973. године у двомечу савладали Звездиног данашњег противника, екипу Ливерпула.

Сви они којима је црвено-бела боја у срцу не заборављају нашу богату историју и зато су са одушевљењем наши навијачи на са трибина поздравили чланове славне генерације који су у двомечу савладали екипу Ливерпула. Те 1973. године изабраници славног Миљана Миљанића тријумфовали су са 2:1 и на домаћем терену и у гостима и тако се пласирали у четвртфинале Купа шампиона. Екипа невероватних Звездаша донела је невероватну радост свима којима је црвено-бела боја у срцу и зато су њихова имена заувек златним словимауписана у срца свих звездаша. Управо зато громогласни аплауз и овације дочекали су наше легенде по изласку на до последњег места попуњену Маракану.

Пред одушевљене зведаше на тререн су редом излазили: Кирил Дојчиновски, Станислав Караси, Јован Куле Аћимовић, Владимир Петровић Пижон и човека који је дао два гола Ливерпулу Слободан Цоле Јанковић.

У оваквим приликама посебно се сећамо оних који су били важан део нашег клуба, а који нажалост више нису међу нама. Велику захвалност и поштовање нашинавијачи исказали су Огњену Ољи Петровићу и Мирославу Павловићу.

Из оправданих разлога на Маракани нису били неки од играча који су донели велику победу – Никола Јанковић, Петар Баралица, Михаљ Кери, Петар Кривокућа, стрелац гола у Ливерпулу Војин Лазаревић, као и стрелац поготка у Београду Владислав Богићевић, али је и њих наша публика поздравили огромним аплаузом.

Они су обишли почасни круг и поздравили наше навијаче на трибинама. Овај прелеп догађај био је одлична увертира за нови сусрет са Ливерпулом.

Претходни текстЦрвено-бели славили у Пожаревцу
Следећи текстИсторијска победа!