Иза југа Маракане – Јовељин чудесни низ

63

Погодак Дејана Јовељића против омладинаца Ливерпула у Лиги шампиона пробудио је наду звездаша за прву победу црвено-белих бисера, али и сврстао младог нападача у сам врх талената.

Било је јасно и пре почетка такмичења да ће у младом тиму Црвене звезде, кроз борбу у омладинској Лиги шампиона, Јовељић, Алекса Терзић и Милош Гордић бити носиоци игре српског шампиона, што је потврдио и последњи у низу дуела момака који стасавају иза југа Маракане.

Гордић је бранио и неодбрањиве ударце против Ливерпула, Терзић задавао муке ривалу уз аут-линију како у дефанзиви, тако и у офанзиви, али је највећу пажњу на „Тотали Викед“ стадиону, иначе рагби игралишту, привукао стрелац јединог гола за наш тим.

Дејан Јовељић уписао се у стрелце на трећем узастопном мечу на интернационалној позорници и на тај начин постао један од само пет младих фудбалера који су успели да сваком од три досадашња противника затресу мрежу у Лиги шампиона.

Деветнаестогодишњи нападач пре голмана Ливерпула успевао је да матира и чуваре мрежа Наполија и Пари Сен Жермена, а осим њега привилегију да се похвале истим подвигом имају још само четворица нападача у Европи: Колидо (Интер), Силва (Порто), Родриго (Реал Мадрид) и Гринвуд (Манчестер јунајтед).

Новим у низу погодака нападач из Бијељине поправио је већ импресивну статистику, па сада има девет погодака у три такмичења. Уз три гола на међународној сцени Јовељић је на две суперлигашке утакмице за Звезду постигао исто толико голова.

Млади центарфор није пропустио прилику да се упише у стрелце и у Купу Србије, против Динама из Врања, а једини меч на којем није постигао погодак ове сезоне био је његов премијерни дуел ове сезоне у Омладинској лиги Србије против Вождовца.

Серија у којој је јовељиц изгледа импресивно, и само нека настави у истом ритму на предстојећим утакмицама.

Претходни текстМлађе селекције – две победе и пораз
Следећи текстСтеван Карапанџић нови играч Звезде!