Пораз у Ливерпулу

65

Фудбалери Црвене звезде поражени су од Ливерпула као гости са 4:0 (2:0) у трећем колу Ц групе Лиге шампиона.

Утакмица на испуњеним трибинама стадиона Енфилд била је динамична, уз врло добре периоде наше игре, па чак и наметање ритма у појединим тренуцима. Ипак, искуство Ливерпула однело је превагу и енглески клуб је до тријумфа дошао погоцима Фирмина, Салаха и Манеа.

И храбро је Звезда кренула, високо вршила притисак, па и често нападала, највише некако по десној страни. Одлично су се супротставили пулени Владана Милојевића, трчали без празног хода и било их је на сваком делу терена. Гинули су црвено-бели, ове вечери у комплетно плавој опреми, „гинули“ за сваку лопти и заиста пружали сјајан отпор.

Није било страха од реномираног противника, већ је шампион Србије успевао и да се надиграва са премијерлигашем. Зато су често наши играчи били и на мети жестоких стартова, тако је Борјана већ у уводним тренуцима неопрезно закачио Салах, док је Ебисилио често завршавао на трави после обарања са леђа.

Имали смо и прилично добру шансу у 15. минуту када је Ебисилио из корнера пронашао Бабића чији је ударац завршио мало изнад пречке. Имао је и капитен на овом мечу, Филип Стојковић, неколико солидних центаршутева са десног бока, али без веће опасности.

Све је врло добро функционисало у нашој екипи до 20. минута када је Ливерпул повео, готово из прве опасне шансе. Лопта је стигла на лево крило до Робертсона који је повратном лоптом пронашао Фирмина и Бразилац је брзу акцију претворио у 1:0.

Успевала је Звезда у више наврата да пребаци тежиште игре на половину домаћина, трудили су се Боаћи, као и сви остали из њега у формацији. Продор Гобељића није био адекватно окончан, као ни покушај Срнића са леве стране, док је Боаћи мало каснио на центаршут Ебисилија… После свега је премијерлигаш у самом финишу полувремена удвостручио предност. Учинио је то Салах ударцем искоса са леве стране за 2:0 и Борјан ништа није могао да уради, за разлику од претходних неколико ситуација када је одлично реаговао.

У наставку није много прошло до новог гола Ливерпула, и то из пенала који је престрого досуђен уз судијску недоумицу после дуела Стојковића и Манеа, а сигуран са беле тачке био је Салах.

Покушавала је Звезда и у другом делу да уради нешто више на половини противника, замало је Бен закаснио по истеку сат времена игре да угрози голмана Алисона Бекера.

Шансу је са клупе добио и Душан Јованчић уместо Ебисилија, трудио се да освежи везни ред и улије додатну енергију саиграчима, као и Горан Чаушић који је заменио Јовичића. Нешто мирнији период игре прекинут је у 76. минуту када је досуђен други једанаестерац за Ливерпул.

Немачки судија је показао на белу тачку пошто је Бен нехотично закачио лопту руком, а ударац Манеа са пенала зауставио је Борјан уз помоћ пречке и спречио промену резултата. Ипак, до промене је дошло у 80. минуту када је Садио Мане поставио коначан резултат.

У последњих десет минута Борјан је још једном одлично интервенисао и за крај сачувао мрежу приликом зицера Лалане.

Ливерпул – Црвена звезда 4:0 (2:0)

Стадион: Енфилд. Судија: Данијел Сиберт (Швајцарска). Гледалаца: 48.000. Стрелци: Фирмино у 20′, Салах у 45′ и 51′ из пенала, Мане у 80′. Жути картони: Стојковић у 51′, Крстичић у 52′, Јовичић у 74′.

Ливерпул: Алисон, Александар Арнолд, Гомез, Ван Дајк, Робертсон (од 82′ Морено), Фабињо, Вајналдум, Шаћири (од 69′ Лалана), Салах (од 74′ Стариџ), Фирмино, Мане.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Дегенек, Бабић, Гобељић, Јовичић, Крстичић (од 75′ Чаушић), Бен (од 81′ Симић), Ебесилио (од 64′ Јованчић), Срнић, Боаћи.

Претходни текстВелики преокрет и победа Звезде у Клеку
Следећи текстЗвезда одлично почела, па изгубила у Бреши