Регата „Принц Стефан“

85

Астра лига је клупска лига предвиђена за чланове Клуба од најмлађих до најстаријих.

То је новитет у веслачком спорту који је до скоро био резервисан само за врхунско, репрезентативно веслање.

Додељено је 111 медаља у свим категоријама, укључујући и Алумни трку, као и у специјалној дисциплини – галија за родитеље.

ШАМПИОНИ У ЧУКАРИЧКОМ РУКАВЦУ

Завршена је Финална регата „Астра Лиге“ под називом „ПРИНЦ СТЕФАН“ у организацији веслачког Клуба Црвена звезда – Београд Док је паробродом долазила у Србију на своје венчање са Краљем Александром Карађорђевићем, тадашњу румунску принцезу Марију, дочекали су на реци у веслачком чамцу код Панчевачког моста, наши веслачи и допратили је до пристаништа.

Ти веслачи су били прво што је краљица Марија видела од Србије, и у знак захвалности 1928. постала је покровитељ Клуба. Покровитељтво је настављено 2001. када се Престолонаследник Александар Карађорђевић вратио у Србију.

Чланови Клуба су 2016. нови осмерац назвали по својој покровитељки Краљици Марији, а у част новорођеног принца Стефана Карађорђевића, завршна трка Астра лиге, названа је по њему: Регата Принц Стефан. Астра лига је клупска лига предвиђена за чланове Клуба од најмлађих до најстаријих. То је новитет у веслачком спорту који је до скоро био резервисан само за врхунско, репрезентативно веслање.

Додељено је 111 медаља у свим категоријама, укључујући и родитеље веслача који су учествовали у специјалној дисциплини: галија за родитеље. Најсрећнији су били најмлађи веслачи којима је ово био први наступ овенчан медаљом док је један од учесника Алумни трке, Никола Недељковић, власник компаније “Фердинанд кнедле”, некадашњи веслачки шампион ВК Црвена звезда, свим доносиоцима медаље са регате Принц Стефан поклонио кнедле.

Претходни текстВетерани гостовали у Кули
Следећи текстНикола Филиповић првак Европе!