Успешан старт пионирки у WABA У15 лиги

170

Кошаркашки клуб женски Црвена звезда отворио је у недељу врата најмлађим кошаркашицама из региона. После неколико година, Црвена звезда вратила се у конкуренцију млађих категорија у региону, а ове сезоне прилику да се такмиче са вршњакињама из земаља региона добиле су актуелне освајачице дупле круне у свом узрасту – пионирке Црвене звезде.

Звезда је угостила три екипе на првом турниру WABA У15 лиге – Трешњевку из Загреба, ПВСК из Печуја и Брод на Сави из Славонског брода, а у првом плану у недељу су били задовољство свих гостију, родитеља на трибинама, али и одлична кошаркашка представа на терену, коју су приредиле најмлађе кошаркашице региона.

Црвено-беле девојчице поражене су у првом дуелу од екипе Трешњевке резултатом 49-51. У веома узбудљивој и тесној утакмици, са много преокрета, екипа Црвене звезде још једном је доказала да је најбољи тим у Србији и да је такмичење у регионалном шампионату за њих прави изазов. Најбоља у тиму Ружице Карић била је Марија Авлијаш са 14 поена, по 13 су убациле Сара Васиљевић и Теодора Ћулибрк.

У другом окршају против другог хрватског представника у такмичењу, екипе Брода на Сави црвено-беле су биле бољи ривал током читавих 40 минута и ни у једном тренутку нису дозвољавале противнику да их озбиљније угрози. Звезда је славила убедљивим резултатом 87-47. Сигурну игру домаћина турнира предводила је Марија Авлијаш са 18 постигнутих поена, Теодора Ћулибрк постигла је 14, Андреја Станковић поен мање, уз још 11 скокова и остварен дабл-дабл учинак, а двоцифрена је била и Дуња Зечевић са 10 убачених кошева.

У преостала два меча дана Трешњевка је тријумфовала против екипе ПВСК 80-54, док је тим из Печуја славио против Брода на Сави са 45-40.

ККЖ Црвена звезда – Трешњевка 49-51

ККЖ Црвена звезда: Миловановић 0, Васиљевић 13, Ивановић 0, Јанковић 0, Матић 4, Ћулибрк 13, Авлијаш 14, Зечевић 0, Улемек 0, Пузић 3, Вукша 0, Станковић 2.

ККЖ Црвена звезда – Брод на Сави 87-47

ККЖ Црвена звезда: Миловановић 6, Васиљевић 0, Ивановић 9, Јанковић 0, Матић 9, Ћулибрк 14, Авлијаш 18, Зечевић 10, Улемек 4, Пузић 4 (11 ск), Станковић 13 (11 ск), Анђелковић 0.

Претходни текстЖељко Циглар: Звезда је сјајан домаћин
Следећи текстЗвездине даме победнице турнира у Румунији