Јуниори Црвене звезде шампиони Србије

104

Екипно првенство државе за јуниоре за ову 2018. годину одржано је у Нишу, а тенисери Црвене звезде су одбранили шампионску титулу.

Звездини јуниори су у полуфиналу победили Динамо из Панчева са 3:1 и пласирали се у финале, где их је очекивала веома јака екипа Спартака из Суботице.

Финални меч Звезде и Спартака је био више него неизвестан. Пошто је планирано да се играју један дубл и три сингла, настају проблеми код резултата у бодовима од 2:2. То се овде и догодило. Прво је игран дубл меч где је Звездин дубл (Бодин Жарковић и Немања Субановић) победио Спартаков дубл (Вуковић и Јухас) са 6:4 и 6:3 и тако је Звезда повела са 1:0. Потом на трећем терену Звездин трећи сингл Михаило Дробњаковић губи од Радановића са 5:7 и 3:6 и долази се до резултата 1:1. На другом терену Звездин други рекет Субановић такође губи од Јухаса са 1:6 и 1:6 и Спартак тада води са 2:1. На крају Звездин први рекет Бодин Жарковић има тежак задатак да победи први рекет Суботичана Вуковића у два сета и до му препусти само 1 гем. Сјајни Бодин то постиже победом од 6:1 и 6:0. Сада ради математика. У бодовима је 2:2, у сетовима је 4:4 и у гемовима је 34:33 за Звезду.

Тако Звездини јуниори освајају Екипно првенство државе за 2018. годину. Звездин шампионски састав је: Бодин Жарковић, Немања Субановић, Михаило Дробњаковић, Марко Никчевић, Богдан Јанићијевић. Тренер Звездиних шампиона је Владимир Крстић.

Звездине јуниорке нису биле на нивоу јуниора, па су освојиле 3-4. место. Прво су у четвртфиналу победиле Слободу из Чачка са 3:1, а потом су у полуфиналу изгубиле од Спартака из Суботице убедљиво са 0:4. Јуниорке су биле у саставу: Дина Дудић, Јелена Марјановић и Јасмина Гауди. Тренер је Немања Ивић.

Мирослав Миливојевић

Претходни текстКарте за Напредак и на Маракани
Следећи текстНови жреб WABA лиге