Милојевић: Знамо приоритете

57

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу од 20:30 часова угостити Радник из Сурдулице у оквиру 8. кола Суперлиге Србије.

Дуел актуелног шампиона и Сурдуличана биће прилика да изабраници Владана Милојевића осете драж такмичарских мечева после двонедељне паузе због репрезентативних активности, али и идеална увертира у премијеру на позорници Лиге шампиона против Наполија.

Искористили смо паузу на најбољи могући начин. Пријала нам је због густог распореда, иако су поједини играчи били одсутни због репрезентативних обавеза. Одморили смо се, избегли здравствен проблеме и враћамо се утакмицама. Играмо против екипе која има феноменалан тим, а позиција на табели не осликава реалан квалитет који поседује. Спој су младости и скуства са јасним планом о чему сведочи продужетак сарадње са талентованим нападачем Златановићем. Имамо велико поштовање према Раднику, очекује нас добра фудбалска представа и позвао бих навијаче да нас подрже – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Упркос чињеници да ће црвено-бели само три дана после Радника угостити Наполи у мечу ишчекиваном 26 година стратег Звезде упозорио је на приоритете.

Првенство нам је у првом плану, без обзира на све што се догађа. Играчи знају, али ћу наставити да им скрећем пажњу да је домаће такмичење приоритет. Утакмице са Радником и Наполијем немају много везе једна са другом. Спремамо се само за следећу утакмицу и једино наредни ривал је у фокусу. Еуфорија је прихватљива, али тражим и тражићу од играча да нема приче о Наполију, да размишљам другачије не би било добро.

Период без утакмица био је идеална прилика да Милојевић стекне увид у могућности новајлија.

Марин је до доласка у Београд тренирао индивидуално и апсолутно је физички спреман. Боаћи и Чаушић долазе из првенства која су у току, па су сва тројица спремна и у конкуренцији за састав. Појачања која смо довели била су наша мета, желели смо их још у јуну, а оно што ми је битно је да су велики звездаши. Воле Звезду и кад је тако адаптација не представља проблем.

Појачања ће у конкуренцији бити и за европске дуеле, за разлику од Милића који ће до краја године бити на располагању само за домаћу сцену.

Не волим да причам о појединима, рачунам на све играче. Сви заслужују да играју, али сам морао да донесем одлуку. Милић је одличан фудбалер и рачунам на њега као и на све остале. Сви ће добити шансу.

Управо борба на три фронта гаранција је да ће свако добити прилику да се докажу стручном штабу.

У фудбалу морате да имате сијасет добрих играча. Тако одржавате конкуренцију и ниво игре, а не треба заборавити да долази лоше време, замор, непланирани картони, изненадне повреде… Сваком играчу који испадне из ритма потребно је време да се врати у такмичарску форму. Волимо да играмо утакмице, а тренинзи дођу као припрема за њих, Богу хвала указала нам се прилика да играмо на три фронта – истакао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда боља од румунског Арада
Следећи текстФудбалери се дружили са школарцима