Боаћи: Број 99? Хоћу толико голова

154

Ричмонд Боаћи се после шест месеци проведених у Кини вратио на место успеха и по други пут задужио црвено-бели дрес.

Добро познато окружење убојитом голгетеру измамило је препознатљив осмех, а повратак у редове шампиона Србије пробудио је највише амбиције.

Хвала Богу, јер без њега не би било ни Боаћија. Захвалан сам и свима који су ми омогућили да данас будем у Звезди и свима који су дошли на промоцију. Пресрећан сам што су моји саиграчи успели да се пласирају у групну фазу. Прави су ратници, на 2:0 у Салцбургу ми није било лако, али сам после изједначења умало поломио даљински од среће. Ипак, нисам дошао јер смо се квалификовали, већ да уживам у фудбалу. Дошао бих и да не играмо Лигу шампиона. Навијачи ме воле и они су један од разлога што сам поново у Београду – рекао је Боаћи.

Нападаћ из Гане задужио је број 99, јер је дрес са бројем 14 у којем је решетао мреже ривала претходне сезоне у међувремену преузео Славољуб Срнић.

Промена дреса ми не представља проблем. Сваки има своју симболику, а 99 је велики број и жеља ми је да постигнем толико погодака. Даћу све од себе да будем на највишем нивоу и да на сваком мечу лопту проследим у мрежу ривала. Млад сам играч који треба да се докаже и постигне још много. Оно што је било у првом мандату остављам иза себе, време је испред мене и гледам само унапред.

Посебан изазов биће дуели са Наполијем, ПСЖ-ом и Ливерпулом у Лиги шампиона.

Ривали су добри тимови, али имамо и ми квалитетну екипу. Највећа снага нам је заједништво. Немамо играча попут Нејмара, али верујем у колектив. Никоме неће бити лако на Маракани, у атмосфери каква ретко где може да се доживи.

Предност приликом адаптације биће чињеница да је Боаћи врло добро упознат са начином рада и обавезама у Црвеној звезди.

Уверен сам да ћу се брзо уколпити, рођен сам спреман, већ за прву наредну утакмицу ћу бити на располагању шефу стручног штаба Владану Милојевићу. Имамо добре играче, верујем у рад и избор спортског сектора, показали су знање пруживши ми шансу и први пут. Професионалац сам и могу да играм са сваким саиграчем, све је у дисциплини.

Долазак у Београд био је повод нападачу и за осврт на боравак у Азији.

Одлазак у Кину био је корак напред. Сматрам сваки степеник изазовом и лекцијом. Кина је иза мене, али остаје поука. Не може свако место да буде пођеднако пријатно. Вратио сам се у познату средину да наставим са доказивањем. Остаје жал што нисам имао прилику дуже да сарађујем са тренером Капелом. Непосредно по мом доласку напустио је клуб. Одличан је тренер, али нисам имао привилегију да научим много од њега – истакао је Боаћи.

У друштву ударне игле црвено-белих своје импресије поводом реализованог трансфера изнео је и спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Драго ми је да требам да представим неког кога и није потребно посебно представљати. Боаћи је играч који је до скоро играо у Звезди и оставио сјајан утисак као играч и човек. Постигли смо договор пре месец и по дана, кад није био обезбеђен пласман ни у Лигу шампиона, ни у Лигу Европе, што сведочи о његовој изразитој жељи да се врати у наше редове – рекао је Мркела.

Претходни текстНаш пут до Лиге шампиона
Следећи текстЗвезда одбранила титулу шампиона Србије на кружним стазама