Милојевић о Лиги шампиона, појачањима и Ђоковићу

44

Офанзивни тројац појачао је Црвену звезду у последњим сатима прелазног рока. Повратак Ричмонда Боаћија и ангажман Марка Марина и Горана Чаушића додатно је заоштрио конкуренцију, а на нове адуте Владан Милојевић се осврнуо не скривајући задовољство.

Увек сам срећан када доведемо појачања. Дошла су три квалитетна играча и испунили смо циљеве. Спортски сектори и господин Митар Мркела раде даноноћно, али тајминг некада не може да се бира. Коцкице су се поклопиле и јако сам срећан што су стигли играчи који заслужују да играју у Звезди. Здрава конкуренција чини нас још бољим. Остали смо у трци за сва три трофеја, а Звезда има највише циљеве. Очекује нас прегршт утакмица до децембра и краја полусезоне. Боаћи и Чаушић си већ играли за претходне екипе, видећемо још Марин у каквом је стању. Очекујем их ускоро у конкуренцији за састав, помоћи ће нам две недеље паузе због репрезентативних активности – рекао је Милојевић.

Тренер Звезде је задовољан што су баш њих тројица стигла на Маракану.

Боаћија одлично познајемо, много је дао Звезди, да не причамо колики је Марин звездаш. Чаушића сам тренирао, знам о каквом човеку и играчу се ради, био је капитен генерације рођене 1992. године. Добили смо три фудбалски добра играча и карактерно велика појачања.

Оштра конкуренција и последње летње аквизиције ставиле су стратега шампиона Србије на слатке муке.

Поједини фудбалери имају слободу да промене средину у случају добре понуде. Конкуренција је јака, али играчи су професионалци и свако жели да игра. На њима је да се боре, није ни мени лако и треба да ми праве озбиљне проблеме кога да уврстим у стартну поставу. Нису увек најбољих 11 стартери, и када неко не игра а можда заслужује, то је зато што смо стручни штаб и ја то тако видели, и тиме ћу се и даље водити. Имамо доста утакмица, после септембра долазе киша и тешки терени, биће мало искакања, суспензије због картона, па нам је потребан сваки играч.

Посебну пажњу привлаче и изазови на европској позорници, па ће тако Милојевић имати прилику да у Лиги шампиона одмери снаге са великим тренерским именима.

Јирген Клоп и Карло Анћелоти су направили толико тога, сигурно ће још више и јако их поштујем, као и Томаса Тухела. Они су они, а ја сам ја и видећемо на терену, играмо 11 против 11. Сигурно да припадају самом врху најбољих стратега на свету. Сигурно да ћу доста моћи да научим од њих.

Улазак у групну фазу Лиге шампиона обрадовао је милионе звездаша, а радовање и честитка Новака Ђоковића су изазвали огромну пажњу.

Видео сам реакцију нашег тенисера, шта да кажем више о Новаку… Велики сам његов навијач, не толико резултатски, колико као момка који је апсолутно на месту и парадигма правог спортисте и човека у свим сегментима. Дао је прави пример како сваки спортиста треба да буде модел младима, не само на терену, већ и ван њега. Мислим да је то Новак показао у свим сегментима. Знамо и да је навијач Звезде, и пожелело бих му најпре да га служи здравље, и да нам донесе још много радости – закључио је Милојевић.

Претходни текстМилојевић: Сви да уживамо у Новом Саду
Следећи текстЗвезда ТВ | Звезда у Лиги шампиона (трећи део)