Звезда је Европа!

160

пише: Зоран Аврамовић

Док са великим нестрпљењем, позитивним очекивањима, надом и вером да ће Фудбалски клуб Црвена звезда у Салцбургу успети да се квалификује у групну фазу Лиге шампиона- први пут после 1992. године када је учествовао у премијерном формату Лиге шампиона- намеће се необорива чињеница:

Звезда је Европа!

Клубови Спортског друштва Црвена звезда су не само значајан и константан него и освежавајући сегмент спортске слике Европе. У времену тоталне комерцијализације спорта, која понекад прети да поруши његове основне постулате, Црвена звезда је пример, оријентир и нада многима да новац није све. Има нешто у оном јако важном, што је изгледа неодољиво – љубави према црвено-белој боји и навијачу, која је и покретачка снага да се на плећа положе финансијски далеко моћнији противници.

Европа то зна и зато је Црвена звезда бренд који се шири, поштује и који осваја. Зато су наши спортисти, сада се већ може рећи, прави амбасадори Црвене звезде, Београда и Србије.

Прескочили смо лествице које нас чине поносним. Имамо сјајну и добро програмирану навигацију: Сви путеви из Љутице Богдана воде у Европу!

Осим фудбалера који су, рекосмо већ, сигурни учесници групне фазе једног од два елитна европска такмичења, надамо се Лиге шампиона, наши кошаркаши ће играти у Еврокупу са клубовима из Турске, Немачке, Италије, Француске и Шпаније, ватерполисти предвођени фантастичним шефом стручног штаба и најбољим тренером света Дејаном Савићем играће Лигу шампиона, џудисти у Европском клупском првенству, одбојкаши ће наступати у Купу Изазивача, хокејаши ће се надметати у европском Континентал Купу, док ће Атлетски клуб наредне године учествовати у Купу европских шампиона и у женској и у мушкој конкуренцији…

Претходни текстКарте за Чукарички
Следећи текстПет провера Црвене звезде пред Суперкуп АБА лиге