Црвена звезда – Спартак 3:0 (1:0)

164

Фудбалери Црвене звезде задржали су стопостотан учинак у Суперлиги, победом против Спартака резултатом 3:0.

Фудбалери Црвене звезде урадили су оно што им је био примарни, а ако не и једини циљ данас; победа над Спартаком и освојена нова три бода. Црвено-бели су наступили у знатно измењеном саставу јер већ сутра ујутру путују за Словачку, а прекосутра играју реванш утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака из Трнаве. Спартак из Суботице се такође налази усред европских „обавеза“, па се може рећи да су бодови са ове утакмице једино што је на крају важно.

А Црвена звезда је задатак успешно испунила. Све је било лакше после водећег гола који је постигао Милан Павков у 42. минуту, јер тим голом је спречена евентуална нервоза у наставку, премда су изабраници Владана Милојевића у више наврата доказали да не паниче, да играју стрпљиво и да су у стању и у самој завршници да „сломе“ противнике. Гол Павкова био је веома леп, шутирао је изван казненог простора али изузетно прецизно и голман Лучић није имао никакве шансе.

Претходно, најближи голу били су Јевтовић и Срнић. Милан је искористио дивно додавање Мелега између бека и штопера, прихватио је лопту и циљао даљи угао гола, али статива је спречила Звездино вођство. Непосредно пре водећег гола, Срнић није најбоље захватио лопту после добре асистенције Павкова главом.

Гости из Суботице нису успели да озбиљно запрете Зорану Поповићу у првом делу игре.

У наставку је одмах прилику добио Бранко Јовичић који је заменио Душана Јованчића. Ситуација на терену није се много променила. Звезда је играла, утисак је, колико је потребно, а све је било практично решено у 68. минуту када је Милан Павков главом постигао свој други гол на овој утакмици, и то након додавања Хајдина директно из аута. Прилику су у наставку добили и Вељко Симић и Милош Дегенек који је заменио Рашида Сумаилу. Сумаила се, нажалост, повредио, и на носилима је изнет изван стадиона.

Славољуб Срнић који је понео траку након изласка Милијаша, трудио се да постигне свој први гол ове сезоне, а мало му је недостајало у самој завршници утакмице када је сјајно главом шутирао после центаршута Хајдина, али је парадом голман Спартака зауставио његов покушај. Ипак, ништа није могао да учини три минута касније, у 93. минуту, када је Бабић главом закуцао лопту у мрежу за коначних 3:0!

Црвена звезда је тако остварила и четврту победу у Суперлиги, а навијачи су уз поруку „Храбро у Трнави“ пожелели фудбалерима срећу у уторак.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 5.278. Судија: Ненад Ђокић. Стрелци: Павков у 42′ и 68′, Бабић у 93′.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Бабић, Сумаила, Хајдин, Јованчић, Мелег, Милијаш, Срнић, Јевтовић, Павков.
Резерве: Супић, Дегенек, Терзић, Јовичић, Симић, Јовељић, Стојиљковић.

Спартак: Лукић, Текијашки, Торбица, Ђенић, Милошевић, Вукчевић, Ракић, Маричић, Тимоти, Ћаласан, Афум.
Резерве: Остојић, Шимура, Лазић, Дунђерски, Шормаз, Милић.

Претходни текстЗекић освојио фјучерс у Новом Саду
Следећи текстМилојевић: Желели смо брзи гол