Милојевић: Ово је само прво полувреме

96

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић после утакмице је изјавио да је утакмица протекла онако како је и очекивао, и да је ово било само прво полувреме.

Утакмица је била онаква како смо је и најавили, имали смо противника са специфичном игром. Рекао сам и пре меча, не знам да ли могу да га упоредим са неким тимом који је раније гостовао овде у европским такмичењима. Спартак је колективна, компактна, агресивна, страствена екипа, која игра са доста прекида и лаких фаулова, и када је реч о европском критеријуму, да је установљен другачији, онда је требало сви да добију по жути картон. Прво полувреме смо проћердали, тако да кажем, на прилагођавање, у другом смо били знатно бољи. Покушавали смо оно што смо се договарли, услед непажње смо примили гол и сада идемо даље. Честитам играчима на партији, остаје и друго полувреме у Словачкој. Сигурно да је Спартак сада у предности, али даћемо све од себе и видећемо у уторак шта ће бити.

Милојевић се није сложио са констатацијом да је ово била Звездина најслабија утакмица у Европи.

Не бих рекао да је ово најслабија утакмица. Играте и онолико колико вам противник дозволи, да се не враћамо сада на прошлу годину… Спартак има преагресиван стил, нисам за џабе рекао да оваква екипа увек може да направи проблем. Направили смо грешку при резултату 1:0 и није требало да је направимо. Видели бисмо како би било да је остало 1:0 и како би се они понашали. Верујем у моје играче, ради се на довођењу шпица, пробаћемо да га доведемо.

Звезду у реваншу очекује тежак посао, али јасно је да шампион Србије мора постићи макар један гол.

Волео бих да кажем играчима да се никада не плаше и да им никада не падне концентрација, али то је саставни део фудбала. Противник има свој начин, ми свој, десила нам се та једна једина грешка и кажњени смо. То је тако, идемо даље, нема пуно за чим да тугујемо, тренираћемо и трудити да исправимо грешке у реваншу – рекао је Милојевић.

Претходни текстКрстичић: Дошао сам да играм Лигу шампиона
Следећи текстЗвездаши: У реваншу још бољи