Симић: Срећан због друге шансе

76

На стадиону „Рајко Митић“ је у петак, 3. августа, промовисано ново, девето појачање.
Вељка Симића најпре је представио спортски директор Митар Мркела.

Реч је о играчу рођеном 1995. године, са којим сам сарађивао веома дуго. Дошао је у Црвену звезду као петлић у периоду када сам био директор Омладинске школе. Прошао је све млађе селекције Фудбалског савеза Србије, кадетску, омладинску и младу репрезентрацију, а верујем да ће кроз игре у Црвеној звезди стићи до А репрезентације. Вељко је изузетан таленат и верујем да ће га развити до краја – рекао је Мркела.

Симић је изнео своје прве импресије о клубу.

После неколико дана са екипом утисци су ми сјајни. Одлично су ме прихватили саиграчи, много њих познајем и од раније. Додатно су ми помогли да се уклопим и то ће ми много значити на тренинзима и на утакмицама које долазе. Јако ми је драго што сам добио другу прилику у Звезди. Не оптерећујем се тиме када ћу дебитовати, радим напорно и чекам своју шансу.

Симић је у каријери наступао за Базел, Домжале, Шафхаузен, Кјасо, Винтертур и Земун.

Из ове перспективе мислим да је прерани одлазак у иностранство био велика грешка. Из мог искуства могу да уче сви наши млађи фудбалери који се тренутно боре за прилику, морају да схвате да одлазак у иностранство када сте јако млади није најбоља опција. Драго ми је да сам поново ту, да сам добио другу шансу да остваримо неке заједничке циљеве.

Јака конкуренција у екипи не представља проблем Звездином новајлији.

Не плашим се конкуренције, има доста утакмица у сезони и свако од нас може да понесе дрес Црвене звезде на свој начин. Играмо на три фронта и биће прилике за све. Могу да покријем све три офанзивне позиције у везном реду, најбоље се осећам иза шпица и поред леве аут-линије, а тренер ће одлучити где ћу играти. Трудићу се да на терену оправдам очекивања и поверење стручног штаба.

Спортски директор Мркела говорио је и о довођењу новог појачања у нападу.

Радимо на довођењу шпица, али нећемо доводити играча по сваку цену, већ ћемо довести само оног за кога смо сигурни да може да донесе квалитет Црвеној звезди.

У претходном колу Суперлиге Симић је постигао изузетно леп погодак у свом претходном клубу Земуну на мечу са Вождовцем.

Заиста специфичан гол, један од лепших које сам постигао. Видео сам да је голман кренуо мало раније да пресече пас па сам искористио његову грешку и шутирао у небрањени део мреже.

Уме он и лепши гол да постигне – додао је Мркела.

Претходни текстМилојевић: Лига нам је квалитетна
Следећи текстСтратос Перпероглу нови играч Црвене звезде мтс!