Судува – Црвена звезда 0:2 (0:2)

97

Црвена звезда је у трећем колу квалификација за Лигу шампиона!

Црвена звезда је у Литванију отпутовала са три гола предности, а уколико је и било било каквих недоумица око победника овог двомеча, оне су отклоњене већ у осмом минуту реванш утакмице. Немања Милић је поново играо најистуреније од свих Звездиних фудбалера, али се по потреби извлачио на бокове и на тај начин учествовао у грађењу Зевздиних напада. Управо после одличног потеза када је код аут линије преварио чувара, Милић је асистирао у средину ка Бену; Наш фудбалер је искористио простор испред себе, повукао лопту, наместио се и са двадесетак метара изузетно прецизним ударцем „удомио“ лопту у мрежи Судуве.

Није спортски рећи да је остатак утакмице протекао у „одрађивању“, али чињеница је да су фудбалери обе екипе знали да до евентуалног изненађења када је победник двомеча у питању неће бити. Но, и поред тога, Судува је покушавала да поправи утисак, евентуално избегне пораз и уједно постане прва екипа која је Црвеној звезди ове сезоне дала гол. И били су литвански играчи близу тога у 13. минуту после корнера када је Сисилиа био највиши у скоку, али Милан Борјан је зауставио лопту, а Филип Стојковић отклонио евентуалну опасност. Осим ове прилике и још једног ударца са дистанце, Судува није успевала да угрози Звездин гол.

На другој страни, Звезда је имала неколико опасних напада, а у 38. минуту Крстичић је прочитао намеру штопера Судуве, пресекао његов пас, правовремено упослио Радоњића на левој страни који је направио неколико корака и шутирао по земљи у даљи угао. Довољно за 2:0! Радоњић је и у последњим тренуцима првог дела игре могао да постигне још један гол после центаршута Бена, али његов покушај из прве зауставио је Кардум.

У наставку утакмице није било много игре нити значајних дешавања, премда се домаћин и даље трудио да постигне макар један гол. Утисак је да је Црвена звезда „повукла ручну“, играла без ризика, а Владан Милојевић је искористио прилику да у игру убаци Лоренца Ебисилија како би сакупио још минута и додатно се уиграо са екипом, као и Марка Гобељића и Николу Стојиљковића. Звезда у насатвку није имала праву прилику, Судува их је имала веома мало, премда у 91. минуту и најбољу на мечу, али црвено-бели су успели и на шестој утакмици ове сезоне да сачувају своју мрежу!

На крају, утакмица је завршена Звездином победом резултатом 2:0, а у следећем, трећем колу квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда ће одмерити снаге са словачким представником Спартаком из Трнаве.

Судува – Црвена звезда 0:2 (0:2)

Стадион: Судува Стадион. Гледалаца: 2.000. Судија: Тиаго Мартинс (Португал). Стрелци: Бен у 8′, Радоњић у 38′

Судува: Кардум, Шврљуга, Леимонас, Јанкаускас, Живановић, Славицкас, Финклер, Матувеличиус, Вербицкас, Вежевичиус, Сисилиа.
Резерве: Александров-Ридли, Чиникас, Гаидучик, Исода, Каспаравичиус, Асеведо, Дибал.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек. Родић, Јовичић, Крстичић, Бен, Срнић, Радоњић, Милић.
Резерве: Поповић, Бабић, Гобељић, Јованчић, Ебисилио, Јевтовић, Стојиљковић.