Стојиљковић: Одушевљен амбијентом

68

Повреда је онемогућила Николу Стојиљковића да раније одигра прву утакмицу на Маракани у црвено-белом дресу. Звездин шпиц вратио се у тим у победи над нишким Радничким од 2:0.

Јако ми је тешко пошто сам паузирао 15 дана одмах после припремног периода. Одлично сам се спремио и на последњој пријатељској утакмици доживео сам повреду због кој сам толико паузирао. Стигао сам да одрадим четири тренинга са екипом пре данашње утакмице. Није лако, али свестан сам да на оваквим утакмицама и у моментима када је тешко морам да дам свој максимум како бих добио свежину за неке европке мечеве који нас очекују – рекао је Стојиљковић.

Звездин шпиц први пут одиграо је утакмицу на Маракани.

Феноменалан утисак је оставио читав амбијент на мене. Прелеп је осећај играти пред навијачима као што су наши, јако сам срећан што смо им и овог пута подарили победу. Када смо отишли испред севера да прославимо победу то је за мене био јединстван доживљај, заиста сам одушвљен. Надам се да ћемо ускоро играти пред пунон Мараканом и да ћемо у овој сезони остварити заједно велике успехе.

Стојиљковић се осврнуо и на учинак своје екипе у утакмици са Радничким.

Ниједном играчу није било лако на терену, пре свега због велике врућине. Време је било спарно, много тешко за игру, али нама је најважније да смо из овог сусрета изашли као победници. Дали смо све од себе, отворили смо утакмицу на време и голом у надокнади времена ставили печат на меч. Раднички је изашао са намером да игра фудбал, да се надигрва, а знамо да то није чест случај у нашем фудбалу. Они су заиста добра екипа, показали су свој квалитет на Маракани. Желим им срећу у реванш мечу у квалификацијама за Лигу шампиона против Макабија – поручио је Стојиљковић.

Претходни текстКресање „зелене шуме“
Следећи текстВељко Симић на четири године!