Милојевић: Желим да уђемо у ритам

61

Црвена звезда ће у уторак, 17. јула, одиграти прву утакмицу на свом стадиону у новој сезони.

Након утакмице без голова која је одиграна у Риги, очекује се добро попуњен стадион, велика подршка за српског шампиона и наравно победа.

Управо то су и очекивања Звездиног тренера који истиче да је фокусиран само на своју екипу и да жели да његови играчи уђу у такмичарски ритам.

Прошле недеље смо играли против екипе која је шампион своје државе и показало се још једном да све екипе имају свој начин игре и систем, било је евидентно да су у такмичарском ритму. Нажалост, ми га нисмо имали на тој утакмици. Увек када играте против противника који је уигран он има предност у неким стварима. Без обзира на то, имали смо своје шансе, али прво полувреме завршено је без голова. У другом ћемо играти пред нашим навијачима, тренирали смо и добро смо се спремили. Позвао бих наше верне навијаче да дођу да нам помогну као што су то чинили и до сада, а од својих играча очекујем да одиграју добру утакмицу — јасан је Милојевић.

Звездин стратег открива да је урађена анализа прве утакмице и да је играчима скренуо пажњу на слабије аспекте тог меча.

Неопходно је неколико одиграних утакмица да би играчи ушли у ритам. Нисам задовољан тим ритмом који желим да имамо, али нисмо могли да дођемо до њега. Зашто, то смо анализирали и разговарали, има свега по мало. На нама је да подигнемо ниво игре и то очекујем већ сутра. Стојим при томе да се увек одлучим за ону екипу за коју сматрам да ће да дâ адекватан резултат на датој утакмици. Неки пут има играча који би могли и требало да играју, али имам по два играча на свакој позицији и имам више елемената на основу којих могу да правим своје замисли. Нашим играчима треба ритам, није у питању физичка припрема. Имамо и играче који нису имали неку минутажу претходне сезоне, и треба им време. Свестан сам да времена у фудбалу немам, на нама је да радимо и што пре дођемо до жељеног циља — рекао је Звездин тренер.

Милојевић објашњава да се фудбалер променио и да више нема класичних „десетки“.

И на примеру Француске која је постала светски првак, види се да данас фудбал иде у смеру где су играчи брзи, јаки, физички добро стоје. Класични плејмејкери, луцидни играчи су права реткост у данашњем фудбалу, готово да не постоје. Лоренцо Ебисилио би требало да буде нешто најближе томе, креатор, али хајде да му дамо времена. Срнић и Стојиљковић ће бити ван конкуренције, Никола је обновио повреду, а Славољуб тек почиње да подиже ритам тренинга, није још спреман али брзо ће бити са нама. Мелег је могао да игра и претходну утакмицу, али имао је сличан проблем као и Стојиљковић, и нисам желео да ризикујем. Они нису играли много претходне сезоне, и већа је вероватноћа да се такви играчи повреде. Био нас је страх за Мелега да било шта ризикујемо, али добро је радио тако да је у конкуренцији — рекао је Милојевић.

Претходни текстДушан Ристић поново црвено-бели!
Следећи текстНавијајмо фер и спортски