Живковић извршио прозивку омладинаца

85

Омладинци Црвене звезде окупили су се данас на теренима Омладинске школе поводом званичне прозивке и првог тренинга у новој сезони. Шеф стручног штаба и некадашњи десни бек првог тима Братислав Живковић на располагању има 20 играча и четворицу момака на проби.

Црвено-бели ће прву недељу припрема одрадити у Београду, а 15. јула их очекује пут у Терме Чатеж, где ће тренирати до 24.07. После повратка из Словеније следи одлазак у Швајцарску, где ће од 27. до 29. јула учествовати на јубиларном петом међународном турниру у Базелу. Наши момци ће имати прилику да одмере снаге са вршњацима из Фулама, Нотингем Фореста, Хамбургера, Бајер Леверкузена, Јанг Бојса, Базела и Јапанске универзитетске селекције.

Генерација дечака рођених 2001. године, која је у прошлој сезони са Николом Пуачом освојила Кадетску лигу Србије, покушаће да одбрани титулу Омладинске лиге Србије:

Потрудићемо се да постојећи играчки кадар допунимо са новим играчима, да се доборо уиграмо и спремно дочекамо почетак сезоне. Борићемо се за прво место у Омладинској лиги Србије, без обзира на наш првенствени план и циљ да стварамо играче за први тим. Од тога не може да се побегне, добро је познато да Црвена звезда у свакој селекцији јури титулу – рекао је Братислав Живковић.

Осим националног такмичења, Црвена звезда ће први пут у историји клуба учествовати у Лиги шампиона за омладинце:

Једва чекамо Лигу шампиона. Потрудићемо се да изнесемо сезону на прави начин и да ускладимо обавезе са домаћим првенством. Клуб је одлучио да излазно 2000. годиште прикључи нашој бази у Графичару, па ћемо радити са млађим 2001. годиштем, али мислим да имамо квалитет да изнесемо оба такмичења. Много ми значи што је Никола Пуача остао уз мене, он најбоље познаје ове момке. Ја сам мало старији од осталих чланова стручног штаба, али са можда мало више искуства. Мислим да спој младости и искуства увек донесе нешто добро – закључио је шеф стручног штаба наше омладинске селекције.

Претходни текстТренинг па тест утакмица
Следећи текстСасвим лично са Марком Гобељићем