Дегенек: Сви из Книна навијају за Звезду

118

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ у петак, 6. јула, представљен је Милош Дегенек.

Фудбалер који је наступао на светском првенству у Русији биће у наредне три године штопер шампиона Србије. Њега је најпре представио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Наше ново појачање је Милош Дегенек, аустралијски репрезентативац рођен 1994. године. Остали смо без Ле Талека и без Фримпонга и било је неопходно да доведемо адекватна кавлитетна појачања на тој позицији. Милош Дегенек је звездаш из звездашке породице и верујем да ће одиграти дуго година добро у Црвеној звезди и да ће бити право појачање за нас. Верујем да ће професионално и срцем одрадити за Црвену звезду добар посао — рекао је Мркела и додао:

И Ле Талек и Дегенек су најпре играли задњег везног па су касније спуштени у одбрану. Знам га и док је играо на потицији везног, мислим да може да буде врхунски штопер, да направи озбиљну каријеру на тој позицији, а то што је играо задњег везног може да му помогне. Ми смо тражили профил штопера који уме да игра и од којег акције могу да се започну. За нас је прелазни рок сада углавном завршен. У случају одласка неких играча, већ имамо спремних решења да на те позиције доведемо адекватне замене. Не бих о именима, има доста понуда за наше играче, а када ће се и да ли ће се трансфери десити, видећемо — рекао је Мркела.

Милош је истакао да му је веома драго што је потписао за Црвену звезду.

Велика ми је част што сам у овако великом клубу, највећем на Балкану. Било је контаката и раније, пре пар година, али тада се коцкице нису поклопиле. Велика су очекивања и клуба од мене, али и мојих, да напредујем и помогнем клубу. Желимо да се пласирамо у Лигу шампиона и остваримо тај вишедеценијски сан навијача, али идемо корак по корак. Част ми је што сам овде и радујем се почетку утакмица, тренинга и свега осталог. Могу да играм штопера, задњег везног и деног бека, то је добро што могу да играм на више места, али штопер ми је главна позиција — рекао је Дегенек.

Дегенек је у немачкој играо са Филипом Стојковићем.

Лакше ми је што је Жуле овде јер сам са њим играо у Минхену. Рекао ми је шта ме овде очекује, колики је притисак да бисмо остварили све амбиције клуба и навијачке жеље. Причали смо у више наврата. Са Хугом сам исто разговарао и имали су само добре речи о Звезди. Хуго је оставио добар траг у Звезди, доста голова је дао, али искрено, није ми било тешко да га чувам.

Дегенек је наступао и за репрезентацију Србије до 17 година, и то за генерацију која је на Европском првенству у Литванији освојила злато, међутим Дегенек није наступао на том првенству.

Да ли би ми била другачија каријера да сам био у Литванији? Не знам, искрено, али ја сам задовољан досадашњим током своје каријере. Била би свакако другачија, али можда не бих играо за Аустралију, а сада играм и драго ми је што сам био члан Аустралије у Русији.

Дегенек је потврдио након питања новинара да готово сви из Книна навијају за Црвену звезду.

Рођен сам 1994. у Книну, избегли 1995, дошли у Аранђеловац. После бомбародава смо отишли у Аустралију, одселио се од куће са 14 година да јурим своје снове и постанем фудбалер. Са 17 и по отишао сам у Немачку и са 22 дебитовао за репрезентацију Аустралије. Не причамо много унутар породице о том времену јер је то тежак период не само за нас него за све који су избегли. И ближа и шира породица, родбина, и за неке које не знам, сви су се јавили и почели да честитају. Одједном сам добио много више родбине и браће и сестара, пола трибине ће бити моја родбина. Не шалим се, много сам порука добио — рекао је Дегенек.

Претходни текстВатрено крштење младих Звездиних рагбисткиња
Следећи текстСумаила: Јака конкуренција ме радује