Ебисилио представљен у Аустрији

120

Црвена звезда је у Аустрији представила Лоренца Ебисилија, фудбалера који је током јучерашњег дана стигао међу нове саиграче.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела најпре је рекао неколико речи о новом Звездином играчу, а потом је и сам Ебисилио одгварао на питања новинара.

Лоренцо Ебисилио нам долази из кипарског Апоела. Каријеру је почео у млађим селекцијама Ајакса, чувеној њиховој академији. Касније је играо у Русији, па на Кипру. Дуго смо га пратили, знали смо да је то играч какав нам недостаје у екипи, и верујем да је Звезда добила доброг играча, а навијачи некога уз кога ће уживати — рекао је Мркела.

Нови Звездин играч није крио задовољство због доласка у Црвену звезду.

Много сам чуо од Мичела Доналда о Црвеној звезди. Он је овде играо три године, и види се по доласку у клуб да је реч о великом клубу са много навијача. Сви ми желе добродошлицу, сви ми пружају подршку и када је тако, много је лакше уклопити се у нову средину. Играо сам раније са Србима, то су добри, топли људи, увек се труде да помогну и сада је тако. Разговарају са мном, објашњавају ми каква је ситуација и надам се да ћу са свима имати добру конекцију, јер ми смо тим. Доналд ми је рекао да будем фокусиран и да ако будем добро играо да ће ми бити сјајно у Звезди. Из Амстердама сам, чуо сам за живот у Београду, навикао сам на такав живот. Чуо сам доста тога позитивног, Србија је прошла кроз тежак период и сада се враћа на европску мапу — рекао је Ебисилио.

Лоренцо долази из Апоела који је потенцијални противник Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Нисам изненађен што ме је Апоел пустио у Звезду, у фудбалу је све могуће, и ја сам давао неке назнаке да желим да одем, а они су испали фер према мени, то је добар клуб. Сада сам у Звезди и овде желим исто што и у Апоелу, Лигу шампиона и титулу. Уколико дође до утакмице Црвена звезда – Апоел, биће то за мене посебна утакмица, обе екипе желе да иду у Лигу шампиона, али само једна може да прође. Познају ме и мислим да ће посебну пажњу обратити на мене. Апоел је добра екипа која већ осам година игра Европу. Муса из Јордана је добар, брз играч. Као и леви бек из Бразила. Ја сам почео припреме са Апоелом, али било је много преговора са Звездом и мој ум није био посвећен толико тренинзима, али одрадио сам их довољно. Можда тренутно нисам спреман 100% али бићу у реду јер имамо још довољно времена — каже Ебисилио.

Упитан да прокоментарише своје највеће квалитете, Ебисилио се сложио са спортским директором рекавши да поседује особине које ће екипи значити.

Неке карактеристике које имам можда недостају екипи тренутно, тј. профил играча као ја. Креативан сам, могу да дам доста голова, јак сам у дуелу и надам се да ћу надоместити чињеницу да су неки играчи и отишли из Звезде. Често изводим слободне ударце, са леве стране и из средине, и корнере. Јуче сам видео добру утакмицу против ЛАСК-а, неки играчи су били мало уморни али то је нормално за ову фазу. Увек има места за побољшања. Лично, нисам фокусиран на бројке, желим што више голова и асистенција, али битно је да они помогну екипи, ништа не значе уколико тим не побеђује.

Ебисилио је објаснио и зашто је одабрао број 11.

Број 11 је био први који сам носио од малих ногу, и увек најпре погледам да ли је 11 слободан и то је био разлог зашто сам се одлучио.

Ебисилио је открио и да су му Бразилац Роналдо и Меси омиљени фудбалери, да једва чека вечити дерби, утакмицу о којој је много слушао и за коју се везује много страсти, и додао је да воли да игра под притиском.

Спортски директор Митар Мркела на крају је рекао и да псотоји интересовање за поједине Звездине фудбалере.

Увек има понуда за наше фудбалере, али не волим о томе да причам. Што се тичче долазака, није непознато да увек хоћемо да имамо по два играча на свакој позицији и да је остало упражњено место за још једног штопера Родић и Радоњић су се вратили са светског првенства и добили су од тренера слободно до петка, у петак се јављају — рекао је Мркела.

Претходни текстПоповић: Задовољан дебијем
Следећи текстПрви тренинг Ебисилиа