Црвена звезда – Аполон 1:0 (0:0)

225

Црвена звезда је и у другој припремној утакмици у Аустрији забележила победу, али и је приказала врло добру игру уз завидан ниво физичке припремљености.

Црвена звезда је овог поподнева наишла на чврстог и добро припремљеног противника који се показао као добар тест, и екипа је одиграла једну борбену и „мушку“ утакмицу. Било је лепих акција, продора, интервенција одбране, међутим није било голова у првих 45 минута.

Бен је и на данашњој утакмици био расположен, а по први пут у стартној постави нашао се Милан Јевтовић. У првом делу игре претили су Бен и Срнић, али без правог учинка.

Изласком Бабића који се током првог дела пожалио на повреду, дошло је до одређених померања у одбрани. Филип Стојковић је заиграо на позицији централног бека, Марко Гобељић је прешао на десну страну, а лево је играо Стефан Хајдин.

Како је утакмица текла, све се више видело да је Звезда квалитетнија екипа, и тај квалитет је све више и долазио до изражаја. Када се на то дода и боља физичка припремљеност нашег тима, није ћудно то што је Звезда показала далеко више и што се тиче саме игре, и што се тиче прилика за гол. Нажалост, недостајала је реализација како би утисак био комплетан, међутим за ову фазу припрема је и очекивано да ноге не слушају онако како би слушале током сезоне.

Покушавали су Звездини играчи са дистанце, пре свих Бен и Мелег. Бен је успео и да постигне гол након једне веома лепе и течне акције, али је, нажалост, гол поништен због малог офсајда. У неколико наврата истакао се чувар мреже Аполона који је играо у најјачем саставу на овој утакмици.

Звезда је ипак успела да крунише бољу игру, и то у 80. минуту после прекида. Ненад Милијаш је извео слободан ударац са десне стране, био је то добар центаршут, а Сардинеро је лопту неспретно захватио и послао ју је у сопствену мрежу.

У утакмици коју је Звезда одлично истрчала, показала агресивност и борбу, на крају је забележен и тријумф.

Црвена звезда – Аполон 1:0 (0:0)

Терен: У Виндишгарстену. Гледалаца: 50. Стрелци: Сардинеро у 80′ (аутогол)

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Гобељић, Јовичић, Крстичић, Бен, Јевтовић, Срнић, Пешић.
Играли су још: Хајдин, Мелег, Милић, Стојиљковић, Павков, Милијаш.

Аполон: Шембри, Папамихаил, Василиоу, Папоулис, Кирјаков, Сардинеро, Јисте, Педро, Вале, Сакети, Маглица.

Претходни текстРашид Сумаила потписао!
Следећи текстЈевтовић: Деби и победа