Представљен Душан Јованчић!

395

ФК Црвена звезда је у среду, 6. јуна, представио своје прво појачање у летњем прелазном року.

Јавности је представљен Душан Јованчић, везни фудбалер који је недавно потписао уговор са Црвеном звездом.

Јованчића је представио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Велико ми је задовољство што смо довели Душана Јованчића. Био је наша жеља још зимус, трансфер се тада није остварио јер нам се нису ослободила места у везном реду како смо мислили да хоће. Овог прелазног рока то се десило. Душан је рођен 1990. године, играо је за Борац и Војводину, а прве кораке направио је у Обилићу. Зна да игра фудбал, а оно што је најважније и што Владану Милојевићу највише значи — дисциплинован је и може много да трчи. Верујем да ће у Црвеној звезди наставити да се развија како треба и да ће допринети резултатима Црвене звезде наредне сезоне — рекао је Мркела.

Нови Звездин фудбалер одабрао је број „29“.

Звезда је за мене била први избор и када сам почео да преговарам нисам имао дилему да је то прави избор за мене. Велико ми је задовољство што ћу играти у Црвеној звезди. На Црвеном крсту сам одрастао и навијао сам за Црвену звезду као клинац, и била ми је жеља да дођем. Пут до Звезде је био дуг, али задовољан сам што сам на крају стигао овде. Свестан сам да се овде рачунају само победе и да је присутна одређена доза притиска, али верујем да ћу моћи да се изборим са тиме и помогнем Милојевићу и екипи — рекао је Јованчић.

Одласком Мичела Доналда, Јованчић би могао да буде тај фудбалер који ће имати једну од главних улога у везном реду.

Сезона Црвене звезде је била најбоља у протеклих неколико година, и очекивања су сада још већа али надам се да ћемо успети да их оправдамо. Неће бити лако, али на нама је да покажемо да смо дорасли задатку. Доналд је играо одлично и велика је одговорност када дођете као његова замена, али покушаћу да га заменим на најбољи могући начин — рекао је Јованчић.

Спортски директор Митар Мркела рекао је и да се ускоро очекују нова појачања.

Претходни текстСпортска авантура у Звезди
Следећи текстЈанковић и Топић: Најбољи у борби за трофеј, подржите нас!