Још једна победа и титула!

147

Омладинци Црвене звезде пред крцатим трибинама терена Омладинске школе, савладали су у дербију кола Чукарички убедљивим резултатом 4:1 и дошли надомах титуле шампиона.

Навијачи Црвене звезде до последњег места су испунили недавно изграђене трибине омладинске школе, и од првог минута утакмице пружали су громогласну подршку Звездиним голобрадим младићима. Као да је ова „луда“ атмосфера импресионирала наше момке, те је гост већ у 6. минуту повео након гола Ракоњца. Међутим, и овога пута се показало колико ветар у леђа може да помогне. Брзо су се наши омладинци опоравили од примљеног гола, и већ у 9. минуту Милан Савић је донео резултатско поравнање, али и олакшање.

У 12. минуту већ је било 2:1! Преокрет у режији најпре Савића, а потом и Сантрача који је изведен за свега четири минута, у потпуности је деморалисао госте. Од тог тренутка, Звезда је мирно играла и чекала је прилику да постигне још неки гол и докаже да је с правом лидер првенства. У наставку утакмице, Звезда је са два нова гола ставила тачку на ову утакмицу, а стрелци су били поново Милан Савић, као и Жељко Гаврић.

У последњем колу првенства Црвена звезда ће 2. јуна гостовати вечитом ривалу који нема никакве шансе да се нађе на првом месту, али ће свакако покушати да спречи Звезду да то учини. Бродарац има два бода мање од Црвене звезде, и чека га гостовање на Бановом брду. Звезда би у случају тријумфа освојила титулу.

Омладинци: Црвена звезда — Чукарички 4:1 (2:1)

Терен: Омладинске школе ФК Црвена звезда
Гледалаца: 400
Судија: Лазар Лукић
Стрелци: Савић у 9′ и 48′, Сантрач у 12′ и Гаврић у 59′ за Црвену звезду, а Ракоњац у 6′ за Чукарички.

Црвена звезда: Гордић, Јанковић (од 79′ Којић), Даничић, Богдановић, Ераковић, Јокић, Сантрач, Л. Илић (од 88′ Шикањић), Босић (од 75′ Костић), Гаврић (од 87′ Аћимовић), Савић.

Чукарички: Петровић, Денић, Марко Илић (од 66′ Милан Илић), Фратровић, Терзић (од 78′ Куртеши), Радић, Видосављевић (од 75′ Димитријевић), Никчевић, Бакић, Рубежић, Ракоњац.

Нажалост, кадети Црвене звезде забележили су други, тек други пораз ове сезоне и то минималним резултатом 1:0. Наши кадети и даље имају три бода предности на табели,и још две утакмице до краја првенства од којих ће последња бити вечити дерби.

Кадети: Црвена звезда — Чукарички 0:1 (0:1)

Терен: Омладинске школе ФК Црвена звезда
Гледалаца: 200
Судија: Душан Крстић
Стрелци: Даничић у 29′.

Црвена звезда: Крстовић, Јанкулов (од 55′ Милисављевић), Стајић (од 70′ Пуповић), Аџибаба, Савић, Миликић, Великић, Стојановић (од 75′ Пулетић), Купусовић, Бурмаз (од 79′ Пиплица), Дедијер (од 46′ Ајдиновић).

Чукарички: Мићовић, Гуснић, Игњатовић, Даничић (од 84′ Ћорић), Ђорђевић, Радојчић, Ковачевић (од 90′ Савиновић), Лончар, Живановић (од 79′ Босанчић), Радовановић (од 89′ Видосављевић), Тодоровић (од 82′ Ергелаш).

Претходни текстВечити ривали у плеј-офу
Следећи текстСавић и Гаврић после победе над Чукаричким